Ministerstvo spravedlnosti: Průběh a plnění veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISIR a společných částí“

07.10.2024 16:08 | Tisková zpráva

S ohledem na nedávné nepřesné informace, šířené o průběhu veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISIR a společných částí“, považuje Ministerstvo spravedlnosti za nutné uvést základní fakta.

Ministerstvo spravedlnosti: Průběh a plnění veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISIR a společných částí“
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

  • Veřejná zakázka byla zahájena v lednu 2020. Spuštění systému do ostrého provozu bylo plánováno po 30 měsících od nabytí účinnosti smlouvy. Za předchozí vlády se nepodařilo dokončit veřejnou zakázku a vybrat dodavatele.
  • V červnu 2022 smlouva nabyla účinnosti. K podpisu smlouvy došlo za stávajícího vedení ministerstva a z důvodu prodlení v rámci realizace veřejné zakázky a s ohledem na podmínky financování došlo ke zkrácení doby plnění o jeden měsíc.
  • Předpokládané spuštění do ostrého provozu - listopad 2024. S ohledem na vady a nedodělky zjištěné v průběhu projektu a při testování je důvodná obava, že tyto dodavatel nebude schopen včas odstranit. Spuštění systémů v listopadu 2024 by tedy bylo nezodpovědné. Proto byla již v průběhu září finalizována a podána řídícímu orgánu žádost o prodloužení termínu realizace projektu.

Ministerstvo spravedlnosti tímto jednoznačně vyvrací spekulace o několikaletém zpoždění při vývoji a implementaci nového informačního systému. Zpoždění, ke kterému ve skutečnosti došlo, vzniklo při přípravě a výběru dodavatele za předchozího vedení ministerstva. Současné vedení ministerstva považuje realizaci tohoto projektu jehož součástí je i elektronický spis za prioritu, které je věnována mimořádná pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

EET

Pane Kuklo, o co opíráte vaše tvrzení, že by EET do státního rozpočtu přineslo desítky miliard? Víte, jak to chodí? Buď za něco zaplatíte méně, a bez papíru nebo více s papírem. Co myslíte, že si většina lidí, co počítá každou korunu vybere? A co tedy řeší EET? Já vám to řeknu, vůbec nic.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Průběh a plnění veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISIR a společných částí“

16:08 Ministerstvo spravedlnosti: Průběh a plnění veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISIR a společných částí“

S ohledem na nedávné nepřesné informace, šířené o průběhu veřejné zakázky „Vývoj a implementace eISI…