Ministerstvo zahraničí: Budoucí diplomaté zahájili studium na nové Diplomatické akademii MZV

27.09.2024 7:23 | Tisková zpráva

Státní tajemník Ministerstva zahraničních věcí Radek Rubeš slavnostně uvítal 24. září 2024 v Trauttmansdorffském paláci budoucí diplomatky a diplomaty, kteří začali studovat na nové Diplomatické akademii MZV.

Ministerstvo zahraničí: Budoucí diplomaté zahájili studium na nové Diplomatické akademii MZV
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Státní tajemník MZV Radek Rubeš, ředitel Odboru služebního vzdělávání Petr Buriánek a ředitelka Diplomatické akademie MZV Dana Kovaříková společně přivítali osm nových studentek a studentů, kteří zároveň složili služební slib a stali se zaměstnanci ministerstva zahraničí.

Nyní je čeká půlroční teoretická i praktická příprava na jejich budoucí povolání ve službách české diplomacie. Státní tajemník zmínil důležitost zahraniční služby v současné velmi napjaté mezinárodněpolitické situaci. Pokud studenti vzdělávací program úspěšně absolvují, rozšíří řady českých diplomatů a získají tak možnost se na formování mezinárodních vztahů podílet.

Diplomatickou akademii od jejího založení v roce 1997 absolvovaly stovky pracovníků české zahraniční služby. Letošní ročník studia je pojmenován po významném diplomatu Martinu Povejšilovi a poprvé ho organizuje nová Diplomatická akademie MZV, která byla zřízena jako příspěvková organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu

13:21 Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu

Klíčový koridorový úsek z Ostravy-Svinova přes Bohumín do Dětmarovic bude v provozu od sobotního odp…