Podnikatelská delegace doprovodila ministra Jana Mládka na pracovní cestě do Myanmaru

30.10.2016 14:32 | Zprávy

Ministr má na programu setkání s prezidentem Republiky Myanmarského svazu U Htin Kyawem, místními vládními představiteli a podnikateli.

Podnikatelská delegace doprovodila ministra Jana Mládka na pracovní cestě do Myanmaru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odletěl v sobotu na třídenní pracovní cestu do Myamaru. Na zahraniční misi ho doprovodila téměř dvacetičlenná podnikatelská delegace organizovaná Svazem průmyslu a dopravy. Ministr má na programu setkání s prezidentem Republiky Myanmarského svazu U Htin Kyawem, místními vládními představiteli a podnikateli.

Ministr Jan Mládek se v Myanmaru zúčastní zasedání smíšené komise pro hospodářskou spolupráci, jehož hlavním cílem je podporovat rozvoj vzájemných obchodních vztahů. Na programu má taktéž jednání se svými resortními partnery. Ministr obchodu U Than Myint, ministr průmyslu U Khin Maung Cho, ministr pro energetiku U Pyae Myint Htun a ministr plánování a financí U Kyaw Win se setkají s ministrem Mládkem v hlavním městě Neipyijto.

Otevírající se myanmarská ekonomika představuje zajímavé příležitosti pro české podnikatele napříč průmyslovými sektory. Podnikatelské mise se proto účastní zástupci českých firem především z oborů strojírenství, agroprůmyslu, energetiky, zdravotnictví a farmacie, potravinářství a technického vzdělávání.

"Vzájemný obchod mezi našimi zeměmi má rostoucí tendenci a v posledních třech letech se navýšil osminásobně. Společně budeme s podnikateli hledat způsoby, jak zintenzivnit obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Myanmarem," řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V největším myanmarském městě Rangúnu má český ministr průmyslu a obchodu v plánu účast na podnikatelském semináři a slavnostního oznámení značky Zetor o otevření nového obchodního zastoupení ve městě Yangon v Myanmaru.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Pastuchová byl položen dotaz

Problémy

Tvrdíte, jak vláda neřeší skutečné problémy této země, což je do jisté míry pravda. Ale zmiňujete řadu věcí, které byly problémem už za vás, jako třeba dostupnost bydlení, nedostatek lékařů atd. Jak tedy věřit tomu, že když se dostanete k moci, tak problémy vyřešíte? Protože ukazovat na jiné a kriti...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AMSP ČR: Nedostatečná komunikace vlády zvyšuje právní nejistotu pro firmy

10:22 AMSP ČR: Nedostatečná komunikace vlády zvyšuje právní nejistotu pro firmy

V říjnu 2022 bylo ukončeno připomínkové řízení k návrhu zákona o účetnictví, který měl mimo jiné při…