Rada kraje schválila podmínky 20 milionového sportovního programu

13.09.2015 10:22 | Zprávy

Rada Libereckého kraje odsouhlasila na svém zasedání 8. září 2015 podmínky dotačního programu č. 4.21 pravidelná činnost sportovních a tělovýchovných organizací, který rozdělí mezi sportovní kluby a tělovýchovné jednoty rovných 20 mil. Kč.

Rada kraje schválila podmínky 20 milionového sportovního programu
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

„Jsem ráda, že se po diskuzi a projednání na zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje podařilo nastavit podmínky programu, které jsou pro sportovní a tělovýchovné organizace akceptovatelné. Dvacet milionů, které jsou rozdělovány z výsledku hospodaření roku 2014 a jsou nad rámec závazku Libereckého kraje alokovat ročně do sportu minimálně 30 mil. Kč., bude pro sportovní prostředí jistě tolik potřebnou finanční injekcí. Na podporu sportu tak půjde z kraje v roce 2015 více než 50 milionů korun,“ konstatuje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Účelem podpory programu je pravidelná činnost dětí a mládeže realizovaná ve sportovních klubech a tělovýchovných jednotách. Celkem se rozdělí 20 mil. Kč. Maximální výše neinvestiční dotace činní 2 mil. Kč, minimální pak 50 tis. Kč. Žadatelé mohou podat pouze jednu žádost a dotace může činit maximálně 70 % způsobilých výdajů projektu, který musí být realizován v termínu od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2016.

Podmínky programu bude schvalovat Zastupitelstvo Libereckého kraje dne 29. září 2015. V případě schválení programu dojde ke zveřejnění a vyhlášení podmínek programu 1. 10., lhůta pro podání žádosti pak bude od 2. 11. do 16. 11., hodnotit projekty bude Výbor pro tělovýchovu a sportu Zastupitelstva Libereckého kraje a rozhodovat o poskytnutí dotací bude opět zastupitelstvo na předvánočním zasedání 22. 12. 2015.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.