Turistický spolek Lipenska: Frymburský Hraničář už vypluje s turisty přes Lipno

28.03.2024 22:03 | Tisková zpráva

Od pátku 29. března bude místní i turisty na Lipensku znovu vozit přívoz Hraničář, který jezdí z Frymburka do Frýdavy. Na svou trasu poprvé vyrazí v 9 hodin ráno, poslední pasažéry odveze v 16 hodin.

Turistický spolek Lipenska: Frymburský Hraničář už vypluje s turisty přes Lipno
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Jezdit bude minimálně každou hodinu. Jeho provozovatel Antonín Labaj se tak rozhodl díky skvělé velikonoční předpovědi počasí.

„Nečekali jsme, že půjdeme na vodu takto brzo, rozhodli jsme se tak na telefonická přání turistů, kteří do Frymburka míří, a také po dohodě s místními ubytovateli,“ uvedl Labaj. „Náš přívoz otevírá jednu z nejkrásnějších bran do Frymburku,“ doplnil.

Po Velikonocích Labaj přívoz znovu odstaví, aby ho připravil na letní sezónu 2024. Cena jízdenky pro jednoho pasažéra bude o pět korun vyšší, nyní bude stát 30 korun. Jinak ceník zůstává stejný jako v předchozím roce.

V provozu je přívoz Pionýr, který jezdí na trase z Horní Plané do Bližší Lhoty. Během zimy 2023 až 2024 nebyl v provozu pouhých osm dní. Přívoz Šumava bude z Dolní Vltavice do Kyselova jezdit od května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…