„V červenci 2015 bylo v 2 097 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 2 217 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme zaznamenali ve stavebně-technickém vybavení provozoven, dodržování provozní hygieny nebo v nevyhovujícím způsobu skladování potravin. Provozovnu bylo nutné uzavřít či pozastavit činnost v 11 případech, v 15 případech pak byla nařízena povinná sanitace a deratizace. Celková výše uložených sankcí za první prázdninový měsíc čítá 897 000 Kč," uvádí hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.
Co se týká situace v jednotlivých krajích, pak nejvíce kontrol proběhlo v Jihomoravském kraji (262), přičemž zde bylo uloženo 7 opatření a 14 sankcí. Nejméně prohřešků zaznamenali hygienici naopak v kraji Libereckém (13). Nejvyšší sankce pak byla udělena v kraji Středočeském (110 500 Kč).
Orgány ochrany veřejného zdraví výsledky kontrol stravovacích zařízení pravidelně zveřejňují, veškeré podrobnosti včetně fotodokumentace naleznete zde...
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva