Frýdek-Místek: Obchvat dostal zelenou

20.11.2010 14:37

Krajský úřad Moravskoslezského kraje potvrdil v těchto dnech územní rozhodnutí na stavbu obchvatu města Frýdek-Místek, proti kterému není odvolání.

Frýdek-Místek: Obchvat dostal zelenou

Krajský úřad Moravskoslezského kraje potvrdil v těchto dnech územní rozhodnutí na stavbu obchvatu města Frýdek-Místek, proti kterému není odvolání. „To znamená, že Ředitelství silnic a dálnic může opět pokračovat ve vyvlastňování pozemků v trase obchvatu. Po dokončení vyvlastňování by mělo ministerstvo dopravy vydat stavební povolení, na jehož základě bude moci být zahájena tolik očekávaná výstavba obchvatu města," potvrdil náměstek primátora Michal Pobucký, který má v rámci města výstavbu obchvatu ve své kompetenci.

Pozn:
Krajský soud v Ostravě v únoru tohoto roku zrušil rozhodnutí Krajského úřadu v Ostravě, který zamítl odvolání ekologů proti vydanému územnímu rozhodnutí pro stavbu obchvatu v takzvané jižní trase vydané Magistrátem města Frýdku-Místku. Krajský úřad v Ostravě se tedy musel zabývat odvoláním ekologů znovu a po několika měsících práce potvrdil, že výstavba tzv. jižní varianty obchvatu Frýdku-Místku (na pozemcích katastrálních územích Dobrá, Kunčičky u Bašky, Místek, Panské Nové Dvory a Staré Město) je v souladu se zákonem a nemá podstatný vliv na Naturu 2000. Potvrdil územní rozhodnutí na stavbu obchvatu, proti kterému již není odvolání.

Na trase silnice je v současné době vykoupeno zhruba 80 procent celkové plochy. Obchvat Frýdku-Místku má výrazně ulevit centru města od kamionů a celkově zlepšit dopravní situaci ve městě, kterým denně projede přes 40 tisíc aut.

MM F-M, Jana Matějíková

Více:
Frýdek-Místek: Uklízíme listí, omlazujeme keře, sadíme nové stromy

Frýdek-Místek: Město uspořádalo Den zdraví a sociálních služeb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…