„Budete jíst hmyz a bude se vám to líbit,“ uvedl Bloomberg svůj článek o budoucí spotřebě hmyzu.
Redaktorka Jessica Karlová, které píše pro názorovou sekci serveru Bloomberg, v článku nastínila, jak si lidé mohou představit, že bude v roce 2093 vypadat večeře s přáteli. „Píše se rok 2093. Vaše prapravnučka pořádá dnes večer večírek pro své přátele na počest úplného zatmění Slunce,“ popisuje redaktorka.
„Začne na prkénku s brouky a dává si záležet na sestavení konzervovaných sarančat. Další na řadě jsou horké medové sršně. Poté přijde na řadu škorpioní kimči a mravenčí guacamole. Pak vyndá z trouby zapečený casu martzu – sardinský sýr, který obsahuje živé larvy hmyzu – a doplní ho umělým kaviárem. Chtěla si zachovat jednoduchost dezertu, a tak si objednala zmrzlinu Micolino's. Hosté ji mohou posypat cvrččími posypkami, pokud chtějí,“ pokračuje večeře.
Redaktorka Bloombergu poukazuje na to, že tento scénář není nemožný. „Pokud vám tato budoucnost připadá přitažená za vlasy, fajn. Ale píše se rok 2024 a my už jsme se buldozerem prokousali sýrovými talíři, máslovými prkénky a hummusovými pomazánkami. Kdo říká, že za 70 let nebudeme mít švábí charcuterie?“ ptá se a k článku připojuje i koláčový graf, který ukazuje, že téměř třetinu druhů hmyzu, které lidé konzumují, tvoří brouci a jejich larvy.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Lucie Kroutilová
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.