„Budete se smažit v pekle.“ Na výročí nezávislosti Ukrajiny přišel vzkaz

24.08.2024 22:30 | Monitoring

Ukrajina si dnes připomíná 33. výročí nezávislosti na Sovětském svazu. Čeští vládní politici i někteří proukrajinští aktivisté a aktivistky připomněli, že Ukrajina bojuje za naši svobodu. Vybízeli rovněž k další podpoře Ukrajiny či k šíření „pravdy“. Pro příznivce ruského režimu připojili peprný vzkaz.

„Budete se smažit v pekle.“ Na výročí nezávislosti Ukrajiny přišel vzkaz
Foto: X
Popisek: Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák přal Ukrajině kde Dni nezávislosti

Kyjev si připomíná výročí Dne nezávislosti Ukrajiny v den, kdy zároveň uplynulo přesně tři a půl roku od začátku ruské invaze. Ve videu k tomuto výročí, které na platfomě X zveřejnil účet Aktuálně o Ukrajině, od příznivců Ukrajiny zaznívaly apely, aby každý český občan v podpoře této země přispěl svým dílem a vyjádřil svou solidaritu, ať už sdílením pravdy, podporou humanitárních iniciativ a sbírek nebo posíláním peněz na zbraně. Rusové zde byli označováni za teroristy, kterých je Ukrajinu potřeba co nejdříve zbavit.

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský připomněl, že Ukrajina, která svádí boj z ruskými okupanty, bojuje i za nás: „Ukrajina bojuje nejenom za sebe a za svou budoucnost, ale za budoucnost celé Evropy,“ uvedl lidovec v krátkém videu.

„Ukrajina bojuje a bojuje každý den, bojuje za svou nezávislost i za své sebeurčení,“ zdůraznil následně europoslanec. Podporu podle něj mohou lidé vyjádřit Ukrajincům tím, že nám jejich země nebude lhostejná a budeme sdílet naši podporu Ukrajině.

Vzkaz Ukrajině připojil také ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák z hnutí STAN: „Drahá, milá a statečná Ukrajino. Přeji ti k dnešnímu Dni nezávislosti, abys ji brzy mohla slavit svobodně, na celém svém území bez přítomnosti cizích okupantů.“

„Chceme vyjádřit naší podporu ukrajinskému lidu a jeho statečnosti,“ pronesla aktivistka Michaela Kudláčková.

Slova připojil i dlouhodobý podporovatel Ukrajiny řeporyjský starosta Pavel Novotný: „Pro mě osobně je to i připomnění si solidarity. Solidarity se statečně bojujícím národem,“ uvedl Novotný.

Rovněž vyzval v pokračování pomoci českých občanů Ukrajině: „Pomozte jakýmkoli způsobem, podpořte... Projevte svou solidaritu, cokoliv,“ nabádal starosta pražských Řeporyjí.

„Chci poprosit všechny ty, kteří tak činili, činí a chtějí činit, aby tak činili dál. Aby se nebáli to projevit a aby ani na vteřinu nezapochybovali o tom, že to, co dělají, má smysl,“ přeje si Pavel Novotný.

Závěrem pronesli oficiální pozdrav ukrajinské armády „Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!

Podporovatelům ruského režimu bylo ve videu vzkázáno, že se budou „smažit v pekle“.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Černozadelník Zdechovský dostal zřejmě úpal a blábolí z cesty, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJamščik , 25.08.2024 12:03:25
Prý Ukrajina (Malá Rus) bojuje za budoucnost Evropy. Když za budoucnost Evropy bojují pohrobci ukrajinských SS a banderovských válečných zločinců, znamená to, že Evropa má být zfašizována jako Ukrajina? Krvavý kyjevský nacistický puč z r. 2014 byl financován americkým korporátním fašismem. Ukrajina byla obětována za zájmy amerického korporátního fašismu, který se spolu s protiruskou hysterií valí "demokratickou" Evropou. Má být i Evropa obětována za zájmy amerického korporátního fašismu? Závěrem pronesli zaprodanci a lokajové USA oficiální pozdrav banderovských válečných zločinců „Sláva Ukrajině! Hrdinům sláva!" Příště budou, zblbnutí protiruskou hysterií zřejmě volat: ".... ......! .... ....!" Hitler také nenáviděl Rusy a dal rozkaz k jejich vraždění. Dnes je vše ruské zakazováno. Odmítá se ruské umění, Anna Netrebko nesměla v ČR zpívat, ruští sportovci nesmí na mezinárodní závody ani na OH. Kdyby se všem měřilo stejným metrem, tak by sportovci USA a zemí NATO na mezinárodní závody a OH nesměli nejméně půl století. Kolik slabších států vojensky napadly USA a později i státy NATO a kolik nevinných lidí vč. malých dětí tato zločinná vojenská dobrodružství "demokratického" Západu připravila o život!! USA ztratily pozici světového četníka a hegemona. V marné a zločinné snaze ji navrátit, se USA neštítí ničeho. Ani nacifikace Ukrajiny ani zatažení světa na pokraj jaderné války. Přírodní bohatství Ruska je pro lupiče lákavé již po staletí. Drang nach Osten jako New World Order.

|  15 |  0

Další články z rubriky

Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

22:05 Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

Německo bude od poloviny září kontrolovat vnější hranice po celé své délce kvůli nelegální migraci a…