„Nebezpečně liberální extremista.“ Harrisová představila svého viceprezidenta, Trump udeřil

06.08.2024 19:19 | Monitoring

Prezidentská kandidátka demokratů Kamala Harrisová si v úterý jako viceprezidenta vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze. Trumpova kampaň ho ihned ostře napadla jako „nebezpečně liberálního extremistu“ a zároveň varovala, že vize Walze a Harrisové pro zemi je „noční můrou každého Američana“.

„Nebezpečně liberální extremista.“ Harrisová představila svého viceprezidenta, Trump udeřil
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Tim Walz byl v úterý ráno vybrán jako viceprezidentský kandidát Harrisové. Šedesátiletý Walz je bývalým kongresmanem a již druhé funkční období zastává funkci guvernéra Minnesoty – státu, který demokraté v prezidentských volbách po desetiletí spolehlivě vyhrávali, ale aktuálně se jej Trumpova kampaň snaží obrátit směrem k republikánům.  

Trumpova kampaň Walze ihned zkritizovala za jeho liberální politiku a názory a označila ho jako „nebezpečně liberálního extremistu“. „Není žádným překvapením, že liberálka Kamala Harrisová ze San Franciska chce za svého kandidáta Tima Walze, který se snaží z Minnesoty udělat novou Kalifornii,“ uvedla pro Fox News tisková mluvčí Trumpovy kampaně Karoline Leavittová. „Walz sice předstírá, že podporuje Američany na venkově, ale když jsou kamery vypnuté, prohlašuje, že venkovská Amerika jsou jen krávy a kamení,“ prohlásila Leavittová.

„Od navrhování vlastního programu na snížení emisí uhlíku přes navrhování přísnějších emisních norem pro auta na benzínový pohon až po přijetí politiky, která umožní odsouzeným zločincům volit, je Walz posedlý šířením nebezpečně liberální kalifornské agendy široko daleko,“ pokračovala Leavittová.

„Pokud Walz nechce říct voličům pravdu, uděláme to my: stejně jako Kamala Harrisová je Tim Walz nebezpečně liberální extremista a Harris-Walzův kalifornský sen je noční můrou každého Američana,“ dodala.

Walz v Minnesotě za poslední roky prosadil řadu progresivních norem včetně ochrany práv na potrat, legalizace marihuany pro rekreační účely a omezení přístupu ke zbraním, aby se omezilo střílení. V poslední době si získal pozornost svými výroky na adresu Trumpa a republikánského senátora J.D. Vance. „Jsou to divní lidé,“ uvedl mimo jiné.

Velké kritice čelil Walz například v době pandemie covidu-19, kdy vydal nařízení, aby lidé nosili roušky uvnitř všech budov a zřídil horkou linku, kam měli lidé nahlašovat obyvatele, kteří nařízení porušovali. Harrisová a Walz mají od úterý zahájit kampaň v sedmi klíčových klouzavých státech, první zastávkou bude Filadelfie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…