„Politici s plnou pusou pomoci,“ rozjel se Kalousek. Jandáka o povodních hnali

15.09.2024 9:05 | Monitoring

„Hnali jsme ho,“ vzpomíná exministr financí Kalousek na to, jak se k němu přijel fotit při povodních bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák. S tím spojil i varování pro současné politiky, kteří by se před volbami chtěli přiživovat na povodních: „Když stojíte nad tou spouští, nejvíc ze všeho vás naštve politik, který se k vám přijede vyfotit s plnou pusou ‚pomoci‘.“

„Politici s plnou pusou pomoci,“ rozjel se Kalousek. Jandáka o povodních hnali
Foto: I
Popisek: Exministr financí Miroslav Kalousek

V souvislosti s potenciální přírodní katastrofou se ozval i bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Který předvídá, že politici budou chtít přírodní neštěstí, jak se říká, vytěžit přes mediální pozornost a veřejné sliby pomoci. Zvláště, když jsou na spadnutí krajské a senátní volby. A právě před tím Kalousek varuje. S příběhem z vlastního života.

„Dovolím si dát jednu radu bývalým kolegům ze všech politických stran: Měl jsem řeku v domě třikrát. A když stojíte nad tou spouští, nejvíc ze všeho vás naštve politik, který se k vám přijede vyfotit s plnou pusou ‚pomoci‘. Já vím, je těsně před volbami, ale přesto buďte zdrženliví,“ vzkazuje bývalý ministr financí.

V komentářích vysvětlil, proč u něho byla voda třikrát. Dotyčný dům totiž nebyl v záplavové oblasti, když byl postaven. „Já si také na nic nestěžuji a od státu pouze chci, ať mi tam nejezdí politici ‚pomáhat‘,“ vymezil se pro jistotu Kalousek.

A následně odhalil, kdo se chtěl při povodních fotit. Mělo se jednat o Vítězslava Jandáka, tehdejšího ministra kultury za ČSSD. „Hnali jsme ho,“ vzpomíná bývalý politik.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Současná pětikoalice zneužívá povodně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 15.09.2024 11:25:20
Místo odborníků a faktických informací se nám dostávají pitomé řeči politických kreatur, které situaci nerozumí a opakují nebo přečtou některé informace, které dostanou. Nic nevíme, jak se v následujících dnech bude chovat řeka Morava, jak budou vody postupovat. Nevíme, co Dyje a povodňová vlna z Rakouska. Mohou se tyto vody spojit? Rakušan jen vyhrožuje a předvádí se. Předvádí se lidovci, Vaňková, ODSáci. Je to hnus.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Válka proti Čechům, jdeme na porážku.“ Projev plukovníka Václava Vaška, odvrženého Armádou ČR

8:03 „Válka proti Čechům, jdeme na porážku.“ Projev plukovníka Václava Vaška, odvrženého Armádou ČR

„V české kotlině už dlouho není potřebná reálná válka, aby nemalým počtem představitelů aktuálního v…