„Stranický dorost“ chce do Bruselu. Novinářka zhrozena, co o některých našla

24.02.2024 6:53 | Monitoring

Jaké mladé tváře kandidují do europarlamentu z vládní koalice Spolu? Dle moderátorky Jany Bobošíkové jde o „skutečně zajímavé“ zástupce „stranického dorostu“. „I když kromě asistentských míst, zkušeností z recepce a titulů ze stranických univerzit mnoho životních zkušeností zatím nepobrali, o to horlivěji se snaží, aby mohli ovlivňovat životy nás všech,“ poznamenala Bobošíková ve svém pořadu Aby bylo jasno a začala jmenovat. U některých měla dohledat „skutečné perly“.

„Stranický dorost“ chce do Bruselu. Novinářka zhrozena, co o některých našla
Foto: repro YouTube kanál uživatele Aby bylo jasno
Popisek: Moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46446 lidí
Svůj komentář Bobošíková započala s kandidátkou hnutí STAN do europarlamentu Danuší Nerudovou a jejím nedávným videem, které natočila coby parodii na video lídryně kandidátky ANO Kláry Dostálové, jež na něm poděkovala polibkem své stranické kolegyni Aleně Schillerové.

„(Nerudové) je už sice pětačtyřicet, ale postěžovala si na to, jak je v její politické kariéře mladá a pohledná,“ glosovala Bobošíková video ekonomky kandidující do europarlamentu, na němž je Nerudová zdvojeně a sama sobě se vyznává, že se má ráda.

„Mám tě moc ráda, Danuško!“ říká na videu Nerudová, čímž měla v záměru parodovat video Dostálové a Schillerové, na němž totožná slova použila směrem k Schillerové lídryně kandidátky ANO.

„To koalice Spolu, složená z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, na to jde skutečně zostra. Do Evropského parlamentu nevysílá mladou, pohlednou a nezávislou pětačtyřicítku z Brna, ale vybrala si představitele svého politicky závislého partajního dorostu, z nichž nejmladším je mezi dvaceti až jednadvaceti lety,“ přesunula se pak moderátorka k tématu věnujícímu se „stranickému dorostu“.

Jmenovala například Adélu Šilar, jež je mladou tváří lidovců. Bobošíková upozornila na její práci v německé nadaci Hanns-Seidel-Stiftung, blízké tamní Křesťansko-sociální unii Bavorska (CSU). „Mimo jiné financuje studenty žurnalistiky a za cíl má politicko-výchovnou práci,“ uvedla Bobošíková k nadaci.

Za „skutečně zajímavou“ pak označila moderátorka čtyřiadvacetiletou kandidátku občanských demokratů Danielu Finkousovou. „Nyní je vedoucí kanceláře neziskovky eStat.cz – Efektivní stát. Vznik této neziskovky inicioval někdejší předseda ODS Mirek Topolánek a pohybuje se v ní řada známých jmen z ODS a jejich potomků,“ poukázala Bobošíková a následně ukázala též na bakalářkou práci s tématem: „Příčiny úspěchu populismu v České republice“, jež mladá kandidátka občanských demokratů obhájila na vysoké škole CEVRO.

„Nalezneme tam skutečné perly,“ avizovala moderátorka a vybrala z této práce pasáž, v níž se píše: „Voliči hnutí SPD jsou hlavně lidi ve středním věku, tedy vůbec ne kategorie důchodců. Jsou to voliči, kteří velmi často používají internet, což je zahrnuje hlavně Facebooku.“ „Nedává vám to smysl? Nám také ne,“ ohodnotila nalezený překlep v práci Bobošíková a podotkla, že přesto vedoucímu práce „stranické školy CEVRO“ Danielu Kunštátovi „to nevadilo ani v nejmenším a práci navrhl udělit nejvyšší hodnocení“. „Populistické je podle mladé kandidátky ODS hnutí ANO, SPD a Přísaha,“ dodala pak moderátorka, co zjistila z uvedené odborné práce.

U kandidáta do europarlamentu TOP 09 Jana Tichánka pak moderátorku zaujalo kupříkladu to, že sdílel post předsedkyně strany Markéty Pekarové Adamové, kde psala, že věří, že exposlanec Dominik Feri „očistí své jméno“. „Co myslíte, hlásí se kandidát mladé TOP 09 k zatím nepravomocně odsouzenému Dominiku Ferimu i nyní?“ ptala se.

A u druhého kandidáta do europarlamentu TOP 09 Miloše Ulricha citovala, co se měla dozvědět, že je důvodem jeho kandidatury do Evropského parlamentu. „Protože v Evropské unii se teď rozhoduje o budoucnosti: Klima, ochrana životního prostředí, reforma EU, a mladí u toho musí být. A hodnoty mladých prý nebudou hájit boomeři, tedy dnešní padesátníci a šedesátníci,“ pronesla.

Upozornila, že z mladých členů stran se častokrát v budoucnu stali čelní politici a vyplatí se je sledovat. „I když kromě asistentských míst, zkušeností z recepce a titulů ze stranických univerzit mnoho životních zkušeností zatím nepobrali, o to horlivěji se však snaží, aby mohli ovlivňovat životy nás všech,“ míní Bobošíková.

Celé video můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Mladá a pohledná", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 24.02.2024 15:43:19
Tak o tom prvním přívlastku by se dalo s velkým úspěchem pochybovat, protože 45 je u některých žen už začátek přechodu (klimaktéria), pohledná vcelku je, ale s těma příjmy, které má, by byla každá druhá žena pohledná. Je to navíc záležitost subjektivního vkusu. Ale pohlednost dostane velkou ránu, jakmile Nerudová začne mluvit. V tu chvíli se objeví udržovaná, bohatá panička, která se může líbit jen mužům stejné krevní skupiny. Namyšleným, bohatýma a nedůvěryhodným. Alespoň pro slušné a myslící lidi. Takoví lidé jako Nerudová nikdy nebudou zastupovat všechny lidi, ale pouze jen ty bohaté a namyšlené. Jako je sama. Nic pro mě.

|  6 |  0

Další články z rubriky

140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

10:50 140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

Český trh s pivem klesá, neboť pivo díky daňové změně podražilo. Češi tak opět míří do Polska. V pol…