„Takhle mluvili nacisté, když převzali moc.“ Miloš Zeman Foltýna nešetřil

13.08.2024 7:30 | Komentář

Mluví jako nacisté poté, co se chopili moci a plánovali likvidovat své odpůrce. Takto ostře komentoval bývalý prezident republiky Miloš Zeman vládního koordinátora strategické komunikace plukovníka Foltýna po jeho výrocích o „sviních“ v české populaci, které je třeba izolovat v karanténě.

„Takhle mluvili nacisté, když převzali moc.“ Miloš Zeman Foltýna nešetřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident ČR Miloš Zeman

Jak před několika dny PL informovaly, že v jihočeských Slavonicích se na přelomu července a srpna konal hudební a filmový festival. Vedle kulturního programu byla jeho součástí i veřejná debata na téma Pravda není jen slovo.

Už na plakátech byla debata uvedena tezí, že pravda dnes bojuje s dezinformačním „zbrojním průmyslem“ hybridní války. Dorazit měli „odborníci s bezprostřední zkušeností s dezinformační mašinerií“. Akci pořádal Novinářský inkubátor a podpořilo ji i Velvyslanectví USA v Praze.

Mezi diskutéry byl na prvním místě představen plukovník Otakar Foltýn, koordinátor strategické komunikace vlády. Jeho výroky, které naše redakce veřejně zprostředkovala, způsobily zděšení.

V průběhu debaty se Foltýn rozmluvil o „zombících a sviních“ v české společnosti, které podle jeho slov nemá smysl přesvědčovat o tom, co je a není pravda. Řekl, že proti těmto lidem se společnost musí bránit. „Jsem obviňován z toho, že hloubím příkopy. Já to budu dělat dál, protože mezi tou malou skupinou lidí jsou zombíci na poli informační války. Oni koušou své okolí, nakazí je svojí frustrací, nasraností, strachem a antisystémovostí,“ vysvětloval plukovník.

Na tyto „svině, které už se prý staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba hluboký příkop a „karanténa“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan prezident Zeman má pravdu. Nelíbí se mi, kdaž i o mě takto hovoří nějaká zelená nula, která žije z našich daní., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseObčanFranta , 13.08.2024 9:31:40

|  17 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…