Biden balí volby. Podpořil Harrisovou

21.07.2024 20:20 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden oznámil, že odstupuje z kampaně za své znovuzvolení a nebude tak z řad demokratů protikandidátem republikánského kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa. Svůj současný prezidentský mandát hodlá dokončit. Ke kandidatuře proti Trumpovi demokratům doporučil podpořit svou viceprezidentku Kamalu Harrisovou. „Demokraté – je čas spojit se a porazit Trumpa. Udělejme to,“ vyzval Biden.

Biden balí volby. Podpořil Harrisovou
Foto: Repro X
Popisek: Joe Biden představuje Volodymyra Zelenského

Americký prezident Joe Biden ukončení své kampaně za znovuzvolení oznámil podle agentury Reuters v neděli poté, co jeho kolegové z Demokratické strany „ztratili víru v jeho mentální ostrost a schopnost porazit Donalda Trumpa“.

Biden v příspěvku na sociální síti X uvedl, že zůstane ve funkci prezidenta a vrchního velitele až do konce svého mandátu v lednu 2025 a že tento týden promluví k národu.

„Bylo mi největší ctí v mém životě sloužit jako váš prezident. A přestože bylo mým záměrem usilovat o znovuzvolení, věřím, že je v nejlepším zájmu mé strany a země, abych odstoupil a po zbytek svého funkčního období se soustředil výhradně na plnění svých prezidentských povinností,“ napsal Biden.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Eva Decroix, MBA byl položen dotaz

Fotýn

Chápu vás dobře, že hájíte Foltýna, a to, jak se vyjadřuje? A když si o něm myslím své, znamená to, že jsem dezinformátor? Co když mi jen vadí, že všechny, kteří s ním nesouhlasí uráží? Ostatně vy sama se proti urážkám ohrazujete, ale že je používá Foltýn, to vám nevadí? Tvrdíte, že je vaší prací bý...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

12:43 „Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

Mluvčí EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Peter Stano kroutil hlavou nad tím, že se srbs…