Češi zuří. Kaufland jim prodává základní surovinu třikrát dráž než „svým“ Němcům

27.08.2024 16:40 | Monitoring

Mezi potravinami, u nichž zákazníci poukazují na „šroubování cen“ a „zkoušení obchodníků“, jestli je za několikanásobek běžné ceny někdo koupí, se občas objevují i nezbytné suroviny pro vaření a pečení. Nechápavé pohledy českých zákazníků sbírá aktuálně například Kaufland u droždí, které prodává za 11,50 Kč za kus. V sousedním Německu však vyšší cenu nenasadil a Němcům je prodává více než třikrát levněji. Kilo droždí v Česku bylo za 274 korun, kdežto naproti „přes hranici“ za přibližně 90 Kč.

Češi zuří. Kaufland jim prodává základní surovinu třikrát dráž než „svým“ Němcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Závin jede do pece

Lidé si v posledních měsících všímají, že značné zvyšování cen u části sortimentu si někteří obchodníci v Česku zvláště oblíbili. U některých potravin je zdražení i o desítky procent a údiv v posledních dnech budí například zvýšené ceny u pomerančových džusů značky Relax. Právě ty totiž dle zákazníků bývají dražší než zbytek sortimentu. Zatímco pro držitele věrnostních karet džusy Relax Tesco nabízí za 24,90 Kč, pro zbytek zákazníků je až na 52,90 Kč. U pomerančového džusu o stejném objemu je pak cenovka 78,90 Kč pro všechny.

„Pomerančové příchutě se napříč značkami džusů většinou prodávají nejvíce. Tahle cena ovšem pomerančový Relax činí prakticky neprodejným,“ zaznělo v diskusi, načež diskutér, který na vše upozornil, podotkl, že by si „připadal jako idiot“, kdyby akceptoval „takovou cenu za průměrný pomerančový džus“.

Zaznívalo, že může jít o strategii supermarketu s cílem prodat více pomerančových džusů ostatních značek či také, že jde o „zkoušku, jestli to někdo bude kupovat“. „Před cca 3 týdny v Globusu Studentská pečeť za 139,90 Kč, o týden později za 39,90 Kč. Jediná cesta = orientovat se v cenách zboží a za nadsazené ceny nekupovat,“ padlo v diskusi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tohle, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel P , 27.08.2024 18:30:20
že by nám udělali ti hodní Němci, kteří by raději sami umrzli, ale svým milým Čechům by poslali i ten poslední kubík plynu? Jak nám tvrdila pětikoalice poté, co na příkaz EU uvalila sankce na Ruský plyn? Ohlédnemeli se hluboko do minulosti, byli Němci vždy naši přátelé nejvěrnější.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

22:59 „To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

Publicista Petr Holec to vzal od podlahy. Premiéra Petra Fialy popsal jako muže, kterému ještě pere …