Do ulic a proti Nečasovi, usnesla se ČSSD

14.04.2012 21:32 | Zprávy

Odbory spolu s občanskými iniciativami zahájily kampaň Stop vládě. Jejím cílem je zastavení vládních reforem, demise kabinetu a předčasné volby. Součástí kampaně budou také web a akce, kterými chtějí organizátoři informovat veřejnost o dopadech reforem. Na 21. dubna pak aktivisté chystají demonstraci na Václavském náměstí.

Do ulic a proti Nečasovi, usnesla se ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dnes již klasický transparent

Jak ParlamentníListy.cz informovalo vedení Lidového domu, tedy sídla sociální demokracie, předsednictvo ČSSD plně podporuje požadavky celostátní demonstrace Stop vládě svolané na 21.dubna na Václavské náměstí v Praze. Na pátečním jednání navíc přijalo vedení soc.dem. toto usnesení:

"ČSSD považuje demonstraci odborů, občanských iniciativ a sdružení nazvanou „Stop vládě“ za legitimní a logický projev široké nespokojenosti většiny občanů České republiky s politikou vlády Petra Nečase.

Sociální demokraté dlouhodobě kritizují tuto vládu, že svou politikou v zemi prohlubuje hospodářskou a sociální krizi, zvyšuje veřejný a státní dluh, vytváří bariéry mezi jednotlivými skupinami občanů, snižuje životní úroveň zejména důchodců, rodin s dětmi, studentů a sociálně slabých a ve svých důsledcích přímo ohrožuje základy sociálního státu a demokracie."

Nespokojenci požadují například stopnutí důchodové reformy, která má umožnit lidem převést část odvodů ze státního penzijního systému do vlastního spoření u fondů. Ve stávkové pohotovosti jsou také například školští odboráři, kterým vadí vládní škrty ve školství.

I dopravní odbory už dříve avizovaly, že jsou připraveny k uspořádání případné stávky. Chtějí, aby byl protest masivnější než loňská červnová stávka v dopravě. Tehdy také požadovali zastavení reforem, kabinet však tlaku odborů nepodlehl. Poslední velké protesty proti vládě se konaly v polovině března, po celé republice se do nich zapojily tisíce lidí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

JUDr. Daniela Kovářová byl položen dotaz

Nezávislost

Paní senátorko, proč myslíte, že uspělo tak málo nezávislých kandidátů? A souhlasíte se mnou, že není dobře, když mají vládní politici převahu všude? Protože když ji mají jak ve sněmovně, tak v senátu, tak není pak senát vlastně zbytečný? A co čekáte, že přinesou příští volby? Kdo tu bude vládnout?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

10:48 Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

Ekonomická rána pro miliony Čechů. Miroslav Ševčík se vyjádřil k možnému omezení prodeje plynových k…