Donbas by mohli pomoci obnovit dělníci z KLDR, zmínil ruský velvyslanec

19.07.2022 17:07

Na obnově Donbasu mají pracovat Severokorejci. Podle serveru Novinky.cz to uvedl ruský velvyslanec v KLDR Alexandr Macegora. Rusové by tím obešli sankce.

Donbas by mohli pomoci obnovit dělníci z KLDR, zmínil ruský velvyslanec
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruský tank T-72B3

Alexandr Macegora se domnívá, že vysoce kvalifikovaní a tvrdě pracující korejští stavbaři, již jsou schopni pracovat v nejobtížnějších situacích, by mohli pomoci obnovit sociální, infrastrukturní a průmyslové objekty zničené „stahujícími se ukrajinskými nacisty“. Alespoň tak to řekl listu Izvěstija. 

Severní Korea by tak mohla spolupracovat se samozvanými lidovými republikami na Donbasu. Rusko prý už dříve zvažovalo, jak bojovat proti sankcím uvaleným na KLDR. Podle expertů by takto mohlo obcházet sankce i samo. Na jejich základě totiž musela Severní Korea v roce 2019 stáhnout všechny své zahraniční dělníky zpět do země. 

„Umím si snadno představit, jak jsou severokorejští dělníci vysíláni na Donbas. Opravdu tam budeme potřebovat pracovní sílu, zejména ve stavebnictví, a Severní Korea může poskytnout pracovníky. A protože republiky na Donbasu nejsou členy OSN, mohou beztrestně ignorovat sankce,“ uvedl k tomu významný koreanista Andrej Lankov.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …