Elon Musk vstoupil „značnou částkou“ do voleb v USA. Na kampaň Trumpa

13.07.2024 18:34 | Zprávy

Majitel sociální sítě X (dříve Twitter) Elon Musk jednoznačně na prezidenta USA podporuje Donalda Trumpa. Do kampaně vložil peníze v nerozhodných státech. Jde o velký pokus nejbohatšího člověka na světě otisknout svůj vliv na politické scéně USA. Přitom ještě v březnu tohoto roku Musk tvrdil, že nepodpoří žádného z kandidátů.

Elon Musk vstoupil „značnou částkou“ do voleb v USA. Na kampaň Trumpa
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

Elon Musk se rozhodl, že do letošní volební kampaně otiskne svou stopu.

„Miliardář Elon Musk přispěl superpolitickému akčnímu výboru, který pracuje na zvolení Donalda Trumpa do Bílého domu, což je velký pokus nejbohatšího člověka na světě otisknout svůj vliv na politické scéně USA. … Není jasné, kolik Musk dal, ale lidé to charakterizovali jako značnou částku,“ napsala agentura Bloomberg.

Na své sociální síti X se Musk k politickým tématům vyjadřuje poměrně často. Musk např. cestoval k hranici podél břehu Rio Grande, aby na vlastní oči viděl probíhající migrační krizi, kterou nazval „vážným problémem“. Bidenovu administrativu kritizoval i po brutálním zabití studentky ošetřovatelství na univerzitě Augusta Laken Riley v Aténách ve státě Georgia nelegálním migrantem.

Na sadu výroků Elona Muska upozornil Fox Business. Tentýž Elon Musk přitom ještě v březnu tvrdil, že nepodpoří ani jednoho z kandidátů. „Došlo to tak daleko, že gang ilegálů může zmlátit policisty před kamerou na Times Square, dostat se zdarma z vězení a ‚stále‘ nebude deportován!“ nechal se taky slyšet Musk.

„Trumpova kampaň před časem ukázala, že spolu s Republikánským národním výborem za poslední tři měsíce vydělaly ohromujících 331 milionů dolarů, čímž překonaly masivních 264 milionů dolarů, které shrábla kampaň za znovuzvolení prezidenta Bidena a Demokratický národní výbor během druhého čtvrtletí.

Průzkumu CivicScience pro agenturu Reuters ukázal, že některé veřejně prezentované Muskovy teze poškodily miliardářovu pověst vnímanou veřejnosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

17:42 Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nev…