Hradec Králové přivítá nový rok ve velkém stylu. Za ohňostroj dá 250 tisíc korun

26.12.2012 17:56 | Zprávy

Královehradecká radnice na ohňostroji stejně jako minulý rok šetřit nebude. Přivítání nového roku ji má přijít na 250 tisíc korun. To ostatní města hradeckého kraje s tak nákladnou oslavou nepočítají, například Jičín vítání nového roku vůbec neplánuje.

Hradec Králové přivítá nový rok ve velkém stylu. Za ohňostroj dá 250 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

V Hradci Králové bude novoroční program 1. ledna na Velkém náměstí, připravena bude projekce důležitých událostí letošního roku a čočková polévka, kterou budou rozlévat představitelé města. V 18:00 se rozzáří novoroční ohňostroj. "Slavnostní atmosféra přivítání nového roku bude kromě ohňostrojných a světelných efektů sladěna s hudebním doprovodem vytvořeným ze sestřihu novinek a nejúspěšnějších skladeb finské metalové skupiny Nightwish," uvedl Petr Švihlík z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která ohňostroj pořádá.

Silvestrovský ohňostroj podpoří tradičně i trutnovská radnice, na Krakonošově náměstí se uskuteční 31. prosince od 23:45. "Náklady na ohňostroj pravidelně činí 120.000 korun," uvedla mluvčí trutnovské radnice Veronika Svobodová. Náchodská radnice na ohňostroj uvolnila stejně jako v předchozích letech 55.000 korun, ohňostroj se uskuteční 1. ledna od 18:00 na Masarykově náměstí.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…