Hrušínský o Zemanovi: Miloš, to je frajer. Vysmál se celému světu

10.02.2021 13:28 | Zprávy

Neměl roušku. Malý skandál s nedodržováním měl i Miloš Zeman v Polsku, ale povětšinou ho přebilo zakázané sáňkování v Praze a poslanci Bojko a Volný v Parlamentu. Ale někteří si přece všimli. A ozvaly se slova o „Putinově děvečce“ a tvrzení, že ostatním prezidentům Zeman přinesl „hradní mutaci čínského viru“. To řekl například Jan Hrušínský.

Hrušínský o Zemanovi: Miloš, to je frajer. Vysmál se celému světu
Foto: Facebook J. Hrušínského
Popisek: Jan Hrušínský

Včera se jako největší antirouškaři vyznamenali poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, kteří si ochranu úst a nosu ve Sněmovně nenasadili ani po upozornění a byli ze sálu vyvedeni. Vroubek měl ovšem i prezident Miloš Zeman, kterého kamery i objektivy fotoaparátů zachytily bez roušky při setkání se špičkami V4. Summit se konal u prezidentské rezidence v Juratě v Polsku, přítomni byli kromě Zemana polský prezident Andrzej Duda, slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a János Áder, prezident Maďarska.

Zeman se s Dudou pozdravil loktem a fotografie ukazuje, že roušku při tomto pozdravu opravdu neměl. Jeho mluvčí, Jiří Ovčáček, pak pro TV Nova řekl, že prezident měl roušku sundanou jen „ve venkovních prostorách na velmi čerstvém zimním vzduchu“.

Ovšem ani tak prezident neunikl kritice, zvláště vzhledem k tomu, že podporuje proticovidová opatření. „To zase byla ostuda v Polsku. Zeman jako jediný bez roušky přichází s dvěma ochrankáři, jeden ochrankář drží Zemana za ručku... Bože, proč? Pak přijede golfový vozík... Kdyby ta Putinova děvečka přijela na klasickém vozíku, nebude republice dělat ostudu,“ tvrdil blogger Jiří Hrebenar.

„Prosím vás, lidi, noste ty roušky, jo!“ rýpl si autor knihy Rudý Zeman, investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Prezidentovi tento incident otloukal o hlavu i principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. „Miloš je frajer. Jsme v boji s covidem nejhorší v Evropě – a on se nechá donést na mezinárodní fórum bez roušky! Jako dar všem přítomným přivezl do Poska hradní mutaci čínského viru. Mezi stovkami lidí ze čtyř států se náš prezident vysmál celému světu. V obcházení pravidel, ústavy, v překrucování zákonů a vládních nařízení je nejlepší na světě,“ soudil.

A do úst Miloše Zemana vložil tuto větu: „Nosit roušku v únoru 2021 je levné. To dovede každý idiot, paní redaktorko. Nezapomeňte, že my – papaláši – jsme očkováni Pfizerem! Ne jako debilních dolních deset milionů, na kterých budeme testovat ruský Sputnik. A zbabělci ať si roušky nosí až do smrti.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

21:30 Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

Nedávná zpráva vlivného think-tanku Evropská rada pro zahraniční vztahy (ECFR), zabývajícího se směř…