Jak můžu zvednout ruku pro Trumpa? Takhle. Z Kennedyho tábora přišlo obvinění Harrisové

28.08.2024 20:35 | Monitoring

Ředitelka prezidentské kampaně Roberta F. Kennedyho ml. Amayrillis Foxová souhlasí po odstoupení Kennedyho z boje o Bílý dům v podpoře republikánského kandidáta Donalda Trumpa. „Podle všech měřítek dopadu na každodenní život běžných lidí Demokratická strana selhala,“ tvrdí Foxová, která dříve bývala také členkou demokratů. „Pravdou je, že strana, které jsem věřila, už neexistuje,“ říká Foxová a přirovnává volbu demokratů ke koupi nekvalitního výrobku s lákavým obalem.

Jak můžu zvednout ruku pro Trumpa? Takhle. Z Kennedyho tábora přišlo obvinění Harrisové
Foto: repro Twitter
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová v rozhovoru na CNN

Minulý týden nezávislý kandidát Robert F. Kennedy ml. ukončil svou prezidentskou kampaň a otevřeně podpořil Donalda Trumpa. Ředitelka jeho kampaně Amarillys Foxová se nyní na síti X přidala k jeho výzvě a také Trumpa podpořila. Za vlády Joea Bidena totiž podle ní Spojené státy zažily pád na dno.

„Za vlády Joea Bidena a Kamaly Harrisové se do chudoby propadly další desítky milionů Američanů, přičemž rok 2022 poslal do chudoby více Američanů než kterýkoli rok za poslední půlstoletí. Za jejich vlády bylo uvězněno více Američanů, stali se z nich bezdomovci, spáchali sebevraždu a zemřeli na předávkování ve srovnání s vládou Donalda Trumpa. Na celém světě zemřelo na následky válek a násilí o statisíce lidí více. Jaderné hodiny se loni posunuly blíže k půlnoci než kdykoli od svého vzniku ve 40. letech 20. století,“ tvrdí Foxová s tím, že prakticky podle všech měřítek dopadu na každodenní život běžných lidí Demokratická strana selhala.

Demokraté prý vynikají jen v psaní projevů, marketingu, zostuzování každého, kdo se odváží uvažovat o alternativě, a v ovládání mainstreamových médií i domácích zpravodajských služeb. „I já jsem byla celoživotním demokratem, ale pravdou je, že strana, které jsem věřila, už neexistuje. Je to jako říkat, že stále věříte Boeingu, protože v 90. letech to byla důvěryhodná značka. Od té doby byli všichni klíčoví zaměstnanci a součástky vyměněni za účelem maximalizace zisku s minimálním zájmem o lidi, kterým slouží, a s katastrofálními výsledky. Boeing má stále stejnou značku, stejně jako demokraté, ale vše pod kapotou bylo zlevněno a rozbito kvůli osobnímu prospěchu,“ srovnává Foxová.

Foxová vyjmenovává některá volební hesla Kamaly Harrisové a upozorňuje, že za Bidenovy vlády s Harrisovou jako viceprezidentkou se přitom děl pravý opak. „Harrisová mluví o pozvednutí pracujících lidí, a přitom dohlíží na rekordní propad do chudoby. Mluví o demokracii, ale Zuckerberg právě potvrdil, že Bílý dům vyvíjel na Facebook nepřiměřený tlak, aby cenzuroval americké projevy. Mluví o dostupnosti inzulínu, zatímco potravinářským společnostem umožňuje masově trávit naše lidi návykovými chemikáliemi, které jsou v Evropě zakázané, a vytvářet tak epidemii obezity, která tento inzulín následně vyžaduje,“ vyjmenovává Foxová.

„Mluví o dostupném bydlení, přitom natiskla stovky miliard inflačních dolarů, aby poslala zbraně na Ukrajinu, čímž způsobila zvýšení sazeb a narušení dodavatelského řetězce, které způsobilo tak akutní nedostatek bydlení. Mluví o možnosti volby nad vlastním tělem, a přitom vyhrožuje, že připraví Američany o jejich příjem, pokud se nepodrobí experimentální vakcíně, která ani nebrání přenosu,“ vrací se k povinnému očkování na covid-19.

Zmiňuje také možné zapojení USA do výbuchu Nord Streamu. „Harrisová mluví o ochraně klimatu, ale její administrativa vyhodila do povětří plynovod Nord Stream, který vyprodukoval více emisí než jakákoli jiná událost v nedávné historii. Vyzývá k hospodářskému oživení, zatímco navrhuje kontrolu cen a zdanění nerealizovaných zisků, které ochromí inovace a investice na desítky let do naší společné budoucnosti,“ varuje ředitelka ukončené prezidentské kampaně RFK.

Volit demokraty by podle ní byla stejná chyba jako znovu koupit nekvalitní výrobek s pěkným obalem. „Koupit si jednou výrobek na základě lákavého obalu je pochopitelná chyba. Ale kdyby vás pak tento výrobek učinil nemocnějším, chudším a méně bezpečným, opravdu by vás klamavá značka přesvědčila, abyste si ho koupili znovu?“ ptá se Foxová.

„Uvědomit si to může být těžké, zejména tváří v tvář tlaku vrstevníků a sociální bublině. Ale žádná věrnost značce nestojí za další čtyři roky cenzury, chudoby a války. Make America Great Again je pro každého Američana, který upřednostňuje své bližní a svou zemi před náklonností ke značce strany, která vyžaduje jejich slepou loajalitu, zatímco selhává v jejich nejnaléhavějších každodenních potřebách,“ dodává Foxová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

22:59 „To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

Publicista Petr Holec to vzal od podlahy. Premiéra Petra Fialy popsal jako muže, kterému ještě pere …