Jan Schneider: Většina politiků z Fialovy vlády by dala přednost úspěšnému atentátu na Trumpa

14.07.2024 22:35 | Monitoring

„Být Bidenem, tak to okamžitě složím,“ radí současné hlavě USA Joeu Bidenovi po atentátu na jeho protikandidáta Donalda Trumpa bezpečnostní analytik Jan Schneider. Pro pořad Aby bylo jasno komentoval též „dvojí hodnocení“ atentátu na Trumpa a slovenského premiéra Roberta Fica s tím, že našim politikům prý nevěří ani současné rozhořčení nad událostmi v USA. „Většina z vlády by dala přednost tomu, aby byl ten atentát zakončen úspěšně,“ zaznělo.

Jan Schneider: Většina politiků z Fialovy vlády by dala přednost úspěšnému atentátu na Trumpa
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jan Schneider v Aby bylo jasno

Schneider k atentátu na amerického exprezidenta Donalda Trumpa poznamenal, že je ještě příliš brzy ke konkrétnímu zhodnocení, k čemu přesně došlo, jelikož bližší informace přinesou až nadcházející dny. „Takže budu hodně opatrný,“ nastínil bezpečnostní analytik.

Zajímavé je podle něj především to, jaké malé zranění během střelby Trump utrpěl, přestože mohl atentát na něj dopadnout tragicky. U některých Američanů to podle Schneidera může evokovat, že šlo o „boží vůli“. „Skutečnosti to až k tomu vede, protože ta shoda okolností, proč nebyl zasažen, je naprosto neuvěřitelná a klíčová. V takovém národě, jako je Amerika, kde hodně věří všelijakým mýtům, pohádkám a jsou hodně nábožensky založení, tak být Bidenem, tak to okamžitě složím, protože nemám šanci proti takovému člověku, na kterého vlastně ‚ukázal Boží prst‘,“ zmínil.

Kromě toho, že by podle Schneidera mohla do amerických prezidentských voleb promluvit víra Američanů, tu pak je otázka samotného zabezpečení Trumpova mítinku. Podivné podle něj je, že bezpečnostní složky nevyužily k zajištění lokality drony. „To pokládám za nevysvětlitelnou okolnost. Ten dron by okamžitě toho atentátníka lokalizoval a k ničemu takovému by nesmělo dojít. Ta opatření ochranky jsou nesmírně drahá, a když si porovnáte oproti tomu několikadolarovou investici do dronu, tak to nedává dobré vysvětlení,“ upozornil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Schneider má pravdu. Kdo s čím zachází, s tím taky sejde., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 15.07.2024 7:56:17
Takhle napínat lidskou trpělivost nelze donekonečna. Tohle fakt přehnali.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…