Johnův krok je v rozporu s novinářskou etikou, míní předseda Syndikátu novinářů

31.10.2012 22:54 | Zprávy

Vydavatelství Empresa Media získá významnou novinářskou posilu. Tým investigativních novinářů zde povede současný předseda Věcí veřejných a poslanec Radek John. Poslaneckou si však hodlá ponechat a právě to kritizuje předseda Syndikátu novinářů Adam Černý. John se podle jeho názoru vystavuje riziku, že se dočká výsměchu od voličů i od čtenářů.

Johnův krok je v rozporu s novinářskou etikou, míní předseda Syndikátu novinářů
Foto: tan
Popisek: Radek John v Partii na televizi Prima

Předseda VV se rozhodl k návratu do své původní novinářské profese, přičemž zároveň zůstává poslancem. Podle předsedy Syndikátu novinářů Adama Černého je tento krok v rozporu s novinářskou etikou. Jeden z předních českých žurnalistů svůj názor vyslovil ve středečním pořadu Události, komentáře České televize s dodatkem, že se člověk má na sto procent věnovat jedné věci. Buď politice nebo novinařině. Pokud vykonává více povolání najednou, může dopadnout také jako někdejší senátor za ODS Tomáš Töpfer, kterému občané ve volbách ukázali politickou stopku.   

Možná bude psát v zájmu politického boje

"Tady je zcela zřejmé, že člověk, který se ve vrcholné politice maximálně exponoval a prosazoval určitý politický program, tak by v tom měl pokračovat.Jeho současné jednání, kdy se chystá dělat na plný úvazek novináře i politika, což lze do jisté míry chápat jako výsměch voličům," uvedl Černý, který dále zdůraznil, že John bude při zveřejňování zpráv v médiích v podezření, že zveřejňuje různé informace v rámci politického boje.

Předseda syndikátu v pořadu také připomněl kauzu předraženého časopisu VZP, ve kterém hrála roli i strana Radka Johna Věci veřejné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

21:30 Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

Nedávná zpráva vlivného think-tanku Evropská rada pro zahraniční vztahy (ECFR), zabývajícího se směř…