Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek

02.07.2024 14:28 | Monitoring

I letos se do Karlových Varů sjeli příznivci filmů ze všech koutů České republiky. Již 58. ročník MFF nabízí bohatý program až do soboty 6. července. Jedním z nejžhavějších míst Karlových Varů se v době festivalu již tradičně stává Grandhotel Pupp, kde často bydlí a stravují se největší filmové hvězdy, které se filmového svátku účastní. Posedět v některé restauraci nebo kavárně Puppu můžete i vy. A kolik za šanci potkat u jídla známé osobnosti zaplatíte?

Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek
Foto: rak
Popisek: KVIFF 2023

Grandhotel Pupp je filmovým fanouškům znám nejen díky filmovému festivalu ve Varech, ale samozřejmě také z filmů jako je Vrchní, prchni (1981) nebo bondovka Casino Royale (2006). V rámci festivalu se v prostorách Grandhotelu konají také různé party za hojné účasti domácích i zahraničních celebrit. Letos jste například v hotelu a jeho okolí mohli potkat Jaromíra Jágra a jeden z tamních ostře sledovaných večírků rozhýbal svou hudbou kanadský rocker Bryan Adams. Z filmových hvězd zmiňme herce Viggo Mortensena nebo režiséra Stevena Soderbergha.  

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 8235 lidí

Vzhledem ke kouzlu, historické významnosti a skvělému jménu Grandhotelu Pupp lze jistě chápat, že ceny v jeho restauračních zařízeních mohou být o něco vyšší. Po náhlédnutí do menu ale může být zaskočen i movitější zákazník. V Puppu si může vybrat hned z několika možností, kam na jídlo nebo na drink. Restaurant Malá Dvorana, Grandrestaurant, Meat and Bone Steakhouse, Café Pupp a Becher's bar. Prostředí se liší, ale položky na lístcích jsou často totožné. 

Nejen dámy jistě v letních dnech ocení Aperol Spritz, koktejl z prosecca, Aperolu a perlivé vody. V barech a restauracích Puppu je k dostání za 175 korun. Kdo by místo aperitivu raději nějaké víno, může si dát sklenku (0,15 l) vlašského ryzlinku za 165 korun, nebo třeba Chardonnay za 185. Panák whiskey vyjde od 140 do 370 korun. V restauračních zařízeních Grandhotelu Pupp samozřejmě myslí i na pivaře. Třetinka Pilsner Urquell vyjde na 95 korun, nealko Birell je o 10 korun levnější. 

Kdo chce žít zdravěji, může se osvěžit dvoudeci čerstvého pomerančového džusu za 145 korun. Ke Karlovým Varům patří neodmyslitelně také minerální voda Mattoni. Lahev 0,33 l vám v Puppu naservírují za 75 korun. Kdo chce ušetřit, koupí rovnou větší, 0,75 l, za 125 korun. Pokud si ale raději dáte třeba kolu, za 0,25 l Pepsi zaplatíte 95 korun.

Energii vám u jídla dodá espresso káva za 95 korun. Dvojitá stojí 125. Ale zajímavé je i to, co můžete v Puppu pojíst. Mezi předkrmy nás zaujaly kachní foie gras za 620 korun, hovězí carpaccio za 490 korun nebo glazovaná čekanka za 290 korun. Po náročné noci se může hodit pořádný hovězí vývar. V Puppu vám tuhle polévku přinesou za 180 korun. Krémová žampionová stojí 190 korun, a pokud chcete něco luxusnějšího, je tu pro vás humrový krém za 310. 

Z hlavních jídel bude určitě populární kachní stehno s karlovarským knedlíkem. Za 550 korun je vaše. Nebo vás láká třeba lehký Club sandwich za 380 korun? Kdo chce pořádný kus masa, může zkusit ještě telecí řízek za 690. A na závěr se hodí zákusek. Vyhlášený Pupp dort je za 200 korun, což se v poměru k cenám jídel jeví poměrně příznivě. 

Pokud si tedy zákazník objedná například malou minerálku, kávu espresso, dvě malá piva, hovězí vývar, telecí řízek, a to vše zají dortem Pupp, musí si připravit 1 330 korun. Samozřejmě bez spropitného. Slavnostní oběd pro pár filmových fanoušků se tak může dost prodražit. Ale zase nevíte, koho v Puppu potkáte u vedlejšího stolu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 60 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to v pořádku. Kdo na to má, ať si dá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeus ex machina , 02.07.2024 14:51:17
Horší je, když útratu za tzv pseudohvězdy z podpalubí platí daňový poplatník ve formě dotací. A co na to Bartoška ?

|  11 |  0

Další články z rubriky

Co čeká Ukrajinu: Kompromis, dočasná okupace. Faktor Trump. Petr Pavel tuší jednání o míru

16:41 Co čeká Ukrajinu: Kompromis, dočasná okupace. Faktor Trump. Petr Pavel tuší jednání o míru

Jaká by měla být nová strategie Severoatlantické aliance vůči Rusku? Co vyplývá pro Ukrajinu i pro j…