LN o bývalém ódéesáku Fialovi: Další uchazeč o plaketu Vlastimila Tlustého

01.11.2012 9:39 | Zprávy

Olomoucký poslanec Radim Fiala, který ve středu vystoupil z ODS, je typickou ukázkou problémů ODS. Těmi jsou lidé, kteří ve straně sledují jen své osobní zájmy, a když se jim to přestane dařit, odejdou. A k tomu ještě obvykle pohovoří o ideálech a pravicové politice.

LN o bývalém ódéesáku Fialovi: Další uchazeč o plaketu Vlastimila Tlustého
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Poslance ODS Radima Fialu prý do středy znali jen lidé z Prostějova, nebo skuteční znalci sněmovních hrátek. Jeho doposud jediným významným úspěchem za šest let poslancování bylo prolobbování vybagrování plumlovské přehrady. Přesto však při oznámení odchodu z ODS pohovořil o zásadních názorových rozdílech.

Pohovořil rovněž o vyvozování závěrů z neúspěšných voleb, k čemuž mu Zvěřina připomenul, že s „Íčkem“ Langerem dokázali v Olomouckém kraji od roku 2006 do roku 2010 prohospodařit třináct procent voličské podpory a nyní propad stále pokračuje.

Muž, proti kterému je i Boris Šťastný politickým gigantem, je prý charakteristickou ukázkou problémů ODS. Ta dojíždí na nečitelné straníky, kteří jsou schopni odhlasovat cokoliv, co jim sype, ale když jim začne téct do bot, neváhají se na stranu vykašlat a utkat se „o plaketu Vlastimila Tlustého.“

„Nespojuje je ani zásadovost, ani dlouholetý boj za to či ono, ale nejprivátnější ekonomické zájmy,“ uzavírá Zvěřina.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

21:30 Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

Nedávná zpráva vlivného think-tanku Evropská rada pro zahraniční vztahy (ECFR), zabývajícího se směř…