Léto s prezidenty: Pavel běhal se Sokoly, Zeman se spálil na člunu

09.07.2024 18:36 | Monitoring

Prezident Petr Pavel je ve Washingtonu, kde v úterý začal summit NATO a jehož hlavním tématem bude válka na Ukrajině. Pavel si čekání na jednání zkrátil ranním během s členy amerického Sokola. To bývalý prezident Miloš Zeman si už užívá zaslouženého odpočinku a na sociálních sítích sdílel svoji tradiční vyjížďku na člunu na milované Vysočině.

Léto s prezidenty: Pavel běhal se Sokoly, Zeman se spálil na člunu
Foto: Repro X
Popisek: Prezident Petr Pavel při běhu se členy amerického Sokola

Pavel se ve Spojených státech účastní summitu Severoatlantické aliance, který potrvá do čtvrtka 11. července. Na summit dorazí všech 32 členských zemí a na programu jsou tři pracovní jednání. Na jedno z nich, které se bude týkat Ukrajiny, přicestuje také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Prezident si ještě před začátkem summitu byl zaběhat se členy amerického Sokola ulicemi Washingtonu.

„V USA nás čeká nabitý týden. A do takového není lepší start než ranní běh Washingtonem s členy American Sokol,“ uvedl prezident v příspěvku na síti X.

 

 

Podle informací serveru Novinky.cz Pavel uběhl zhruba pět kilometrů, přičemž ho doprovodilo 30 členů amerického Sokola. Ve městě prý už v sedm ráno bylo 29 stupňů Celsia, a tak byl podle Pavla půlhodinový běh náročný.

Později v úterý se Pavel chystá také na zastavení u lavičky Václava Havla ve čtvrti Georgetown a také na setkání s představiteli amerického Kongresu.

Zatímco Pavel plní prezidentské povinnosti, odpočinku už si užívá exprezident Miloš Zeman. Ten jako každý rok vyrazil na dovolenou na Vysočinu, kde vyplul na svém oblíbeném žlutém člunu Challenger 300.

„Milí přátelé! Moc vás všechny co nejsrdečněji pozdravuji z milované Vysočiny,“ pozdravil Zeman na Facebooku.

Podle informací CNN Prima News ale bývalý prezident utrpěl mírná zranění. Údajně si měl sedřít ruce, na kterých se následně objevily mozoly. A při vyjížďce se také spálil na sluníčku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Nerozumím tomu, co vlastně hájíte?

Chcete být liberální a legalizovat marihuanu nebo jste horší jak komunisté, kteří zakazovali kde co? Narážím na ten váš nápad omezit večer alkohol. Co je to za nesmysl? Myslíte, že to vyřeší problémy, které jsou s alkoholem, protože netvrdím, že nejsou.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To mi je tedy ten Zeman milejší., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 09.07.2024 18:46:15
Aspoň se nepředvádí jako cvičená vopice.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Fiala na Zemi živitelce: Slíbili jsme zlevnění potravin. A zlevňují tu nejvíce z OECD

21:45 Fiala na Zemi živitelce: Slíbili jsme zlevnění potravin. A zlevňují tu nejvíce z OECD

Premiér Petr Fiala (ODS) se ve čtvrtek účastnil 50. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka.…