Ministr zahraničí Kuleba odstupuje. Krysy utíkají, píší pod to Ukrajinci

04.09.2024 11:26 | Monitoring

Ukrajinská vláda se rozpadá. Po ministrech průmyslu, spravedlnosti a ochrany životního prostředí podává demisi i ministr zahraničí Dmytro Kuleba. Podle prezidenta Volodomyra Zelenského mají změny vládu posílit a posunout Ukrajinu před podzimem tam, kde potřebuje být. „Podzim bude nesmírně důležitý. Naše státní instituce musejí být strukturované tak, že Ukrajina dosáhne všech potřebných výsledků,“ řekl vládním výměnám Zelenskyj. „Krysy tiše utíkají,“ zaznělo v reakci.

Ministr zahraničí Kuleba odstupuje. Krysy utíkají, píší pod to Ukrajinci
Foto: Repro Youtube
Popisek: Dmytro Kuleba, ukrajinský ministr zahraničí

Po ministrech průmyslu, spravedlnosti a ochrany životního prostředí podává demisi i ministr zahraničí Dmytro Kuleba. Žádost o odvolání podaly také místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci a vicepremiérka a zároveň ministryně pro reintegraci okupovaných území. Nejvyšší rada odvolala i šéfa Fondu státního majetku, informuje Ukrajinska pravda.

Ukrajinska pravda informovala, že Kulebův nástupce ještě není určen, ale pravděpodobně jím bude jeho první náměstek Andrij Sybiha. Konečný seznam nových ministrů oznámí frakce Služebník lidu dnes, 4. září.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že změny ve vládě mají Ukrajinu posílit. „Podzim bude nesmírně důležitý. Naše státní instituce musejí být strukturované tak, že Ukrajina dosáhne všech potřebných výsledků,“ informoval o Zelenského prohlášení Český rozhlas. „Proto musíme posílit některé oblasti naší vlády a některé změny jsou již připraveny. Kromě toho dojde ke změnám i v prezidentské kanceláři,“ oznámil Zelenskyj.

O demisi ministra zahraničí informoval na svém facebooku předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk. Pod jeho postem pak bylo vidět určité nepochopení ze strany veřejnosti ke změnám ve vládě, kterou inicioval prezident Zelenskyj.

„Takže všichni dostanou kopačky společně? Je tohle způsob, jak zničit zemi ještě více? Vědí něco a utíkají? Kam to bude?“ zazněl dotaz. „Krysy tiše utíkají.“

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejvyšší rada (Ukrajinský parlament), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 04.09.2024 11:35:18
dostává od ministrů prohlášení o rezignaci., píše se na ukrajinském webu Strana. Žádosti o propuštění podali : 1. Ministr zahraničních věcí Dmitrij Kuleba 2. Ministr spravedlnosti Denis Maljuska 3. Ministr pro strategický průmysl Alexander Kamyšin 4. Ministr ochrany životního prostředí a přírodních zdrojů Ruslan Strrlec 5. Místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Olga Stefaniščina. 6. Místopředsedkyně vlády - ministryně pro reintegraci dočasně okupovaných území Ukrajiny Irina Vereščuk. 7. Vedoucí Fondu státního majetku Ukrajiny Vitalij Koval. Ani Ukrajinci mají pravdu "Krysy tiše utíkají"!!! Zároveň by si měli ale uvědomit, že krysy vycítí když se loď potápí ještě před tím než se tak stane!!!!

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …