Upozornil, že jednou z možností je fakturování jídel stálým hostům, například zaměstnancům okolních firem, kteří do restaurace docházejí na obědy. Tím by se hospodský vyhnul elektronické evidenci.
Další variantou jsou poukázky, takzvané vouchery. Majitel restaurace se může dohodnout s jiným podnikatelem, na nějž se zatím EET nevztahuje, na distribuci poukazů k návštěvě svého lokálu.
Celý text je ZDE
Jak dále server píše, vouchery by uváděly možnost sníst v dané restauraci oběd nebo večeři. „Zákazníci by předkládali poukázky, platba mezi restaurací a hostem by neproběhla. Některé restaurace už prý uvažují o distribuci podobných voucherů v tisícikusových sériích,“ uvedl Pavel Friedrich, jednatel společnosti One Pub, která dodává informační systémy pro pohostinství.
Předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků Karel Havlíček připouští, že se podobné nápady daly očekávat. Sám před nimi ale varuje. „Je jasné, že se řada firem bude snažit vyhnout kontrolám. Pokud teď někdo krátil tržby, bude se o to snažit dál. Rozhodně však nedoporučujeme EET obcházet, kontroly jsou důmyslné a dnes dokážou zjistit krácení tržeb třeba jen porovnáním podobných podniků ve stejné lokalitě,“ varoval.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vam