Nerudová se přihlásila o Hrad. A hned dala ránu Zemanovi: Unavený, nemocný...

31.05.2022 22:14

Ekonomka a bývalá rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová v úterý oznámila, že se bude ucházet o prezidentský post. Jako prezidentka by chtěla v nelehké době krizí stát na straně lidí. Takový současný prezident Miloš Zeman prý není. Věří, že Češi jsou na prezidentku připraveni. V rozhovoru pro Blesk.cz prozradila, jaké vlastnosti by podle ní nová česká hlava státu měla mít.

Nerudová se přihlásila o Hrad. A hned dala ránu Zemanovi: Unavený, nemocný...
Foto: Archiv Danuše Nerudové
Popisek: Danuše Nerudová, bývalá rektorka Mendelovy univerzity

„Z průzkumů vím, že 80 % Čechů si ženu prezidentku umí představit,“ odpověděla na otázku, zda je česká společnost připravena v čele státu poprvé uvítat ženu.

Věří, že právě ženský element v úřadu prezidenta by naší zemi prospěl: „Prospěla by nám hlava státu, která má empatii, umí přivést lidi k jednacímu stolu a nechat ego za dveřmi,“ míní Nerudová.

Celý rozhovor najdete ZDE.

Na státnickou roli je podle jejích slov připraven i její manžel: „Už 26 let, co jsme spolu, je se mnou připraven na všechno. Bude skvělým prvním mužem. Nejsem si jistá, zda je na to ale připraven i český jazyk,“ směje se Nerudová.

Kriticky zhodnotila úřadování současného prezidenta Miloše Zemana: „Je to unavený a nemocný člověk, který je prezidentem svých spolupracovníků. Nikoliv prezidentem dolních deseti milionů, jak s oblibou říká. Milost panu Balákovi je facka všem slušným lidem,“ uvedla.

Vyjádřila se také k referendu o vystoupení z EU nebo NATO, to by podle svých slov nepodpořila: „Jsou to zásadní otázky české bezpečnosti, o kterých by se hlasovat nemělo,“ dodala Nerudová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…