Obce dostanou příručku. Poradí, jak na nepřizpůsobivé

09.12.2012 17:02 | Zprávy

Agentura pro sociální začleňování před časem připravila příručku pro obce, v níž se nalézají možná řešení problémů spojených s nepřizpůsobivými obyvateli žijícími na území té či oné obce. Tato příručka je přístupná přímo na webu agentury a nabízí řešení v otázkách zaměstnanosti či posílání děti do školy.

Obce dostanou příručku. Poradí, jak na nepřizpůsobivé
Foto: Petr Kupka
Popisek: Interiér domu hrůzy v Holické ulici v Olomouci

„Je určena starostům, vedoucím odborů městských úřadů, zastupitelům a dalším zástupcům obcí, které se potýkají s existencí sociálně vyloučených lokalit na své území a s nimi spojenými problémy. Mohou ji využít i pracovníci neziskových organizací, škol, úřadů práce nebo lidé, kteří se zajímají o problematiku sociálního začleňování," říká o čerstvě vydané příručce ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček.

Šimůnková agenturu chvál, mnozí jiní ne

Brožura je rozdělena do osmy kapitol - sociální služby, zaměstnanost, bydlení, vzdělávání, sociálně-právní ochrana dítěte, bezpečnost a prevence kriminality, dluhy - ve kterých nabízí konkrétní řešení modelových příkladů známých ze čtyřleté praxe agentury. Ukazuje např., že zlepšení docházky dětí do škol může být dáno i faktem, že obec zajistí prodloužení trasy autobusových linek až do problémových lokalit.

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková počin agentury oceňuje, protože příručka vchází z praktických zkušeností, které agentura dokázala získat za více než čtyři roky praxe. Stojí ovšem také za připomenutí, že sama Agentura pro sociální začleňování budila v řadách občanů rozporuplné reakce např. v době šluknovských nepokojů v loňském roce. Někteří lidé považují práci agentury za velmi přínosnou, ale najdou se i tací, kteří její působení hodnotí absolutně negativně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

20:42 Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

Petr Fiala jel v Partii jak mašina, jásal nad výkonem premiéra v nedělní debatě bez oponentů Františ…