Očkování, covid: „Chybná data, nesedí to.“ Matematik sledující porodnost bije na poplach

20.06.2024 22:44 | Monitoring

Od roku, kdy se masově očkovalo proti covidu, se rodí málo dětí, a to v rozporu s matematickými a statistickými předpoklady, uvedl matematik a datový analytik ve svém příspěvku s názvem Komu chybí děti pro seminář „Analýza proticovidových opatření“. Kvůli své analýze Fürst čelil také velkému odporu ze strany médií.

Očkování, covid: „Chybná data, nesedí to.“ Matematik sledující porodnost bije na poplach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

„Chtěl bych se zabývat jednou z nejzajímavějších záhad a nejdůležitějších záhad současné české společnosti – nečekanému poklesu počtu narozených dětí,“ řekl na úvod matematik Tomáš Fürst na semináři, jehož záznam zveřejnil server Svědomí národa.

V lednu 2022 začala nečekaně klesat celková plodnost českých žen. V roce 2023 se tedy dalo očekávat, že se plodnost zase zvýší, protože demografické ukazatele se takto chovají. To se však nestalo. Dokonce i dále plodnost výrazně poklesla, pokračuje datový analytik.

Tento vývoj neunikl ani pozornosti českých demografů, statistiků a novinářů. Téměř všichni se pečlivě vyhýbají vyslovení jedné z možných hypotéz o příčině poklesu plodnosti, a sice očkování mladých lidí experimentální genovou vakcínou, jejíž účinnost a bezpečnost pro početí a těhotenství nebyly nikdy řádně zkoumány, poukazuje Tomáš Fürst.

Podrobně v rámci semináře sdílí střízlivé, logické a na datech založené hodnocení takto překvapivého vývoje. „Na jaře roku 2022 jsem napsal článek a vyslovil jsem hypotézu, že by to mohlo souviset s tím, že devět měsíců před lednem 2022, tedy na jaře roku 2021, začínalo masové očkování mladých lidí experimentální genovou vakcínou proti covidu,“ podotkl matematik.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Natálie Brožovská

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

21:12 Co se tu neříká. „Když padnou USA, bude líp.“ Dánský politolog chce konec impéria

Důležitým tématem před americkými prezidentskými volbami je bezpečnost ve světě a řešení zahraničníc…