Pekarová: Babiš musí padnout. Zobe z ruky Zemanovi

02.06.2021 9:52

Někdejší předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář má za to, že vyjadřovat nedůvěru vládě Andreje Babiše, vůbec není dobrý nápad. Bojí se totiž toho, co napáchá prezident Miloš Zeman, jak velké škody způsobí republice, až Babiš padne. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová má za to, že Babiš padnout musí, protože šéf hnutí ANO teď hraje o všechno a v zájmu toho, aby nešel do vězení a udržel při životě svou firmu, by mohl napáchat ledacos.

Pekarová: Babiš musí padnout. Zobe z ruky Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Mikuláš Minář důrazně varoval opozici ve Sněmovně, aby vládě Andreje Babiše (ANO) nevyjadřovala nedůvěru. Otevře se tím prostor pro prezidenta Miloše Zemana a ten by mohl republice ještě způsobit obrovské škody.

„Vzpomeňte si na všechny ty hnusy, které už udělal. Na všechny ty lži, nadávky, zesměšňování, porušování ústavy, instalaci svévolné úřednické vlády, vychvalování totalitních režimů, vekslácké pohůnky na Hradě… Asi si říkáte, že už to horší být nemůže. Může. Protože Miloš Zeman jde do finále. Začíná poslední etapa jeho velké šachistické hry. Volby 2021, vše, co bude před nimi, a vše, co bude po nich. A také volba příštího prezidenta a předání moci,“ upozornil Minář.

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová to ale vidí jinak. Babišovi je podle jejího názoru třeba vyslovit nedůvěru, protože i on by mohl způsobit České republice obrovské škody. Hraje totiž o všechno.  

„Hraje nejen o politickou moc, ale i o svobodu. Jeho firmy jsou příjemcem dotací v rámci celé Evropské unie, takže jemu jde jak o byznys, tak o ještě cennější věc – jeho vlastní svobodu. Myslím si, že je pochopitelné, že v takovém okamžiku bude on, jako člověk s velmi pružnou páteří, ochoten sáhnout k velmi nevybíravým prostředkům v rámci kampaně. Jsme na to připraveni,“ uvedla Pekarová Adamová v rozhovoru pro server Forum24.cz 

Další důvod k Babišovu pádu tkví v tom, že řídí vládu, která je ve skutečnosti vládou prezidenta Miloše Zemana. Tomu podle Pekarové Adamové Babiš „zobe z ruky“. Vždyť na Zemanovo přání skončili ve vládě ministr zdravotnictví za ANO Jan Blatný a ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

„Důkazů, že Andrej Babiš zobe z ruky Zemanovi, je za celé měsíce i roky nespočet. Kdo chce, ten to vidí, kdo nechce, ten před tím zavírá oči. Tato vláda je fakticky Zemanovou vládou a spojenectví Zeman-Babiš je pevné a efektivní zejména pro Babiše, který potřebuje prezidenta mnohem víc, než je to naopak,“ prohlásila předsedkyně TOP 09.   

A nakonec Babišovo chaotické vládnutí stálo tuto zemi 30 tisíc život lidí, kteří zemřeli ve spojitosti s covidem, pravila předsedkyně TOP 09. Přitom umřít nemuseli. A české děti nemusely být takřka rok doma. A podnikatelé si v koronavirové krizi zasloužili skutečnou pomoc, nikoli byrokratickou kaši, kterou jim Babišův kabinet navařil a která je mnohdy táhla spíše ke dnu.  

Proto si Babiš zaslouží stopku.

Ale tu dostane jen tehdy, když ho sesadí komunisté. Právě ti ho po tři roky drží u moci.

Rozhovor vznikl ještě před propuknutím kauzy Dominika Feriho, jejího někdejšího stranického kolegy. K nařčením ze znásilnění Pekarová Adamová později uvedla, že policie musí vše prověřit a nakonec musí spravedlivě rozhodnout soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

8:01 „Televizní krize“ na Slovensku. A děsivá Schwarzenbergova věta, která ožívá

TÝDEN V MÉDIÍCH Stávající vrchnostové asi vůbec nevědí, co mají dělat, a proto si vymýšlejí absurdní…