Plíseň, bordel, hmyz. Sem chodila pražská smetánka na dobroty

04.08.2024 13:25 | Monitoring

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám uzavřela oblíbenou pražskou kavárnu. V prostorách prodejny Bakeshop byl nalezen živý i mrtvý hmyz a plíseň. Hrozila kontaminace potravin.

Plíseň, bordel, hmyz. Sem chodila pražská smetánka na dobroty
Foto: Potraviny na pranýři (SZPI)
Popisek: Fotografie výrobny prodejny Bakeshop během inspekce SZPI

Bakeshop je oblíbená pekárna a kavárna v Praze, která se specializuje na výrobu kvalitních pečiv a dezertů. Je známá svými čerstvě pečenými croissanty, dorty, koláči a dalšími sladkými i slanými pochoutkami. V nabídce najdete i různorodé kávové speciality a čaje.

Bakeshop se nachází na adrese Kozí 1, což je atraktivní lokalita v historickém centru města. Interiér prodejny je často chválen za svou útulnou a příjemnou atmosféru, což dělá z Bakeshopu skvělé místo pro posezení a odpočinek při kávě nebo sladkém.

Podobné pochvaly si ovšem nezaslouží výrobní prostory prodejny. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve středu kvůli zjištěným nevyhovujícím hygienickým podmínkám oznámila uzavření části prodejny. Inspektoři během kontroly odhalili mimo jiné přítomnost plísně a hmyzu, což vedlo k rozhodnutí o uzavření provozovny.

V prostorách přípravy teplé i studené kuchyně, výroby pekařských výrobků a výroby cukrářských výrobků inspekce zaznamenala zanedbaný úklid. Ve výrobnách se hromadil odpad a prostory tak byly „výrazně znečištěny“. Nečistoty se vyskytovaly i na podlaze, v chladících zařízeních byly objeveny plísně.

Zdroj všech fotografií v článku: SZPI

Ve výrobních prostorách byl inspekcí zjištěn výskyt živých i mrtvých škůdců. Inspekce upozornila na riziko kontaminace potravin.

„S ohledem na nepřijatelnou hygienickou situaci jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání prostor přípravy teplé a studené kuchyně a výroby pekařských a cukrářských výrobků,“ uvedla inspekce skrze oficiální účet na platformě X Potraviny na pranýři. Zákaz byl následně na základě výsledku opětovné kontroly z 1. srpna uvolněn a prodejna je aktuálně otevřená.

„Bakeshop, místo, kam se chodila polovina Prahy fotit na instáček, bylo uzavřené z důvodu špatné hygieny. Hmyz, plíseň, špína,“ poukázala na kontrast reputace kavárny a jejích skutečných hygienických problémů uživatelka sociální sítě X Alena.

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro pražskou smetánku to bylo dávno dobrý. Své k svému., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 04.08.2024 13:53:26

|  9 |  0

Další články z rubriky

Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet

13:50 Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet

Docent Miroslav Ševčík promluvil pro server ParlamentníListy.cz. Promluvil ze Zlatých hor na severu …