Po výkonu Olgy Richterové na ČT přišlo oznámení na Pirátském fóru

25.09.2024 14:45 | Monitoring

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová má za to, že premiér Petr Fiala piráty podrazil. A na Pirátském fóru oznámila zrušení akce, na kterou původně piráti lákali. Než začalo být zřejmé, že budou odejiti z vlády. Ale teď se zdá, že by sama Richterová mohla najít jinou práci. Uvažuje se o ní jako o příští předsedkyni Pirátské strany.

Po výkonu Olgy Richterové na ČT přišlo oznámení na Pirátském fóru
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Olga Richterová na Primě CNN

Olga Richterová promluvila v Událostech, komentářích o politicko-partnerských vztazích.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 9083 lidí
„Shodli jsme se, že to považujeme za jednoznačné vykopnutí Pirátů z vlády, ten způsob, jakým byla porušena koaliční smlouva. Premiér to ani neřekl z očí do očí, takto se přece nejedná,“ prohlásila Richterová. A přirovnala vládu ke vztahu mezi dvěma lidmi: „Přece, když se chce člověk s někým rozejít, tak nejen formálně, ale i lidsky slušně se to dá nějak udělat,“ řekla Richterová.

„Premiér Fiala se zachoval způsobem, který mu není vlastní. On většinou nedělá takovéhle unáhlené podrazy, to bylo opravu strašně zvláštní,“ zhodnotila Richterová chování premiéra po třech měsících, kdy Bartošova digitalizace stavebního řízení ochromovala a ochromuje stavební úřady po celé zemi. „Jeho (Fialovo) rozhodnutí tak může být odrazem tlaku, kterému podle mě podlehl,“ dovozovala Richterová.

A že, kdyby se chtěl premiér Fiala rozhodovat podle pravidel, svolá koaliční jednání a probere s Piráty problémy, které vůči nim cítí.

Ještě na počátku září místopředsedkyně dolní komory Parlamentu ČR nabízela práci studentům vysokých škol, čerstvým absolventům, či freelancerům. Pokud by někdo takovou práci přijal, poskytoval by Richterové technické zázemí, šířil by její myšlenky. Vedle toho by měl uchazeč na starosti občasnou grafickou úpravu dokumentů a další práci, přesněji spolupráci s širším týmem Olgy Richterové.

Jenže v souvislosti s vládní krizí se náhle piráti na svém fóru vyjádřili stručně a jasně: „Výběrové řízení bylo zrušeno.“

Ale teď se zdá, že by sama Richterová mohla najít jinou práci. Uvažuje se o ní jako o příští předsedkyni Pirátů. Může být jednou z uchazeček či uchazečů o tento post. Už je např. zřejmé, že Jan Lipavský piráty nepovede.

Pirátské fórum

Pirátské fórum

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Vláda České republiky byl položen dotaz

Foltýn

Můžete mi, prosím napsat, kdo najal a platí Foltýna? Myslím že to zajímá hodně lidí!! Děkuji Vavříková

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 58 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

se všema lumpárnama Pětikolky jste bonzáčci Pirátci souhlasili a ještě jste ty lumpárny vylepšovali,., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 25.09.2024 15:20:54
takže jste vykopnuti na smetiště a to je jenom dobře, další vás budou následovat.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Po výkonu Olgy Richterové na ČT přišlo oznámení na Pirátském fóru

14:45 Po výkonu Olgy Richterové na ČT přišlo oznámení na Pirátském fóru

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová má za to, že premiér Petr Fiala piráty podrazil…