Pohlreich se nasr*l: Zdraví hostů? Nic jim do toho není! Odborář koukal

Spustit čtení článku

Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné i Prémiové body PL můžete získat i zdarma, přečtěte sí více v tomto článku.

14.05.2021 13:19 | Zprávy

Staré známé úsloví všech živnostníků a podnikatelů říká, že náš zákazník, náš pán. Ale dlouhodobě nastavené vztahy mezi restauratéry a českými zákazníky jsou pošramocené více než rok trvající pandemií koronaviru a celým batohem vládních restrikcí. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se o restaurace bojí. Odborářský předák Bohumír Dufek restauratéry a číšníky vyzývá, aby raději odešli pracovat do průmyslových podniků.

Pohlreich se nasr*l: Zdraví hostů? Nic jim do toho není! Odborář koukal
Foto: Repro XTV
Popisek: Restauratér Zdeněk Pohlreich

Pohlreich s Dufkem se střetli už v listopadu loňského roku.

Tehdy Dufek restauratérům popřál „ať zkrachují“.

V listopadu minulého roku se do sebe Bohumír Dufek a Zdeněk Pohlreich pustili opravdu tvrdě. V duelu na CNN Prima News na sobě vzájemně tehdy nechali nit suchou. Televize teď zařídila druhé kolo tohoto slavného klání.

Dufek zopakoval, že je mu to líto, ale domnívá se, že zkrachuje asi 50 procent českých hospod. Nedokážou podle něj přežít bez turistů.

„Je fakt, že pan Dufek si asi moc kamarádů nenadělal, ale to je jeho věc. To je zbytečně osobní,“ okomentoval to Pohlreich. „Mě na tom celým vlastně děsí jedna jediná věc. Že už to je půl roku, co to bylo, protože ten čas letí neskutečně,“ dodal.

Pohlreich věří, že až se zahrádky otevřou, dorazí do nich spousta Čechů, protože kultura sezení v restauraci je u nás zažitá.

A stejně tak si myslí, že nedojde na kontroly hostů, zda jsou očkovaní nebo zda prodělali covid.

„Já si myslím, že je to v praxi neproveditelný. Dokonce si myslím, že to je asi i zbytečný. Zaprvé si myslím, že číšník nemá žádnej legální status k tomu, aby mohl kontrolovat něco tak privátního, jako je něčí zdravotnická dokumentace. Prostě a krátce řečeno, těm lidem do toho vůbec nic není. ... Myslím si, že návštěva restaurace je nějakým servisem pro hosty, kteří tam jsou. A to, že budete někoho kontrolovat, to není úplně dobrej začátek," rozparádil se šéfkuchař Pohlreich.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Myslíte, že za to, že EU zaostává může Euro?

Mě přijde, že jsou to spíš neustálé zákazy a byrokracie, kterou si sama EU podřezává pod sebou větev. Na druhou stranu, jestli má někdo konkurovat třeba USA nebo Číně, nemyslím si, že to může být jeden stát v Evropě, a že EU má svůj smysl, jen se musí vzpamatovat a začít dělat politiku jinak

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Máslo za 70 Kč, jenže s rakouským platem. „Jezdí sem Ukrajinci, berou je za Čechy.“

4:44 Máslo za 70 Kč, jenže s rakouským platem. „Jezdí sem Ukrajinci, berou je za Čechy.“

„U nás šílenství, tady pohoda,“ komentoval nám poloprázdné parkoviště před supermarketem v rakouském…