Řízené hurikány? Dezinformace, odsoudil mainstream názory. Badatel ale vytáhl fakta

15.10.2024 17:36 | Monitoring

„Kamala Harrisová přislíbila každé oběti hurikánu Helene 750 dolarů. Mnoho lidí tuto symbolickou částku odsoudilo, když srovnali vojenskou pomoc Ukrajině a Izraeli v desítkách miliard dolarů během posledních pár let,“ ukázal video s demokratickou kandidátkou na amerického prezidenta nezávislý badatel Radovan Dluhý, který byl konzultantem Organizace spojených národů (OSN). Stalo se v jeho zprávách Světlo nad mraky.

Řízené hurikány? Dezinformace, odsoudil mainstream názory. Badatel ale vytáhl fakta
Foto: Screen X primalkey
Popisek: hurikán Milton

Ve svém zpravodajství, které zveřejňuje Dluhý každý týden na YouTubu, se zabývá méně známými anebo záměrně zapomínanými či zamlčovanými fakty. Ohledně pomoci konfliktem zmítaných území citoval nejdříve mediální dům Time s tím, že za poslední rok poslala americká vláda té izraelské vojenskou pomoc v hodnotě 17,9 miliardy dolarů. A na stránkách americké Rady pro mezinárodní vztahy ukázal zase, že USA poskytly ukrajinské vládě od začátku konfliktu s Ruskem175 miliard dolarů.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 21147 lidí
Zpočátku však hovořil o hurikánech Helene a Milton s tím, že poté, co se v posledních týdnech prohnaly USA, zanechaly za sebou mrtvé, zraněné a obrovské majetkové škody. Americká vláda pak byla veřejností kritizována za to, že obětem v Severní Karolíně a v dalších státech neposkytla patřičnou pomoc. Lidé byli v některých oblastech závislí doslova jeden na druhém.

Dluhý se dlouhodobě zabývá tématem, jak jsou schopny moderní technologie ovlivňovat sílu a směřování bouří, cyklonů a hurikánů. Ostatně na to již v minulosti upozorňovalo mnoho politiků a ParlamentnímListům.cz badatel prohlásil v jednom z rozhovorů: „Pokud se problematikou ovlivňování počasí zabýváte, zjistíte, že nazývat tento fenomén dezinformací či konspirací je přinejmenším výraz nízké informovanosti. Například americký profesor James Fleming napsal o ovlivňování počasí knihu s názvem Hazard s nebesy. Zde se dozvíte, že se počasí ovlivňuje od čtyřicátých let minulého století. Nedávno proběhla v americkém Baltimoru 24. konference o plánovaném a náhodném ovlivňování počasí. Prostě ovlivňování počasí je ve světě celkem běžnou záležitostí. A používají ho i armády.“

V aktuálním díle Nebe nad mraky poukazuje na to, že na sociálních sítích začala kolovat různá videa a analýzy o tom, že byl hurikán Helen ovlivněn technologiemi pro ovlivňování počasí, což mnohá mainstreamová média označila za dezinformace a konspirace. Není schopen dokázat, že byly poslední americké hurikány uměle modifikovány, ale umí dokázat existenci a používání technologií pro ovlivňování bouří a hurikánů. Ty se realizovaly v minulosti.

Jako příklad uvedl projekt Davida Milese, šéfa dnešní australské firmy Miles Research, který v roce 2011 podepsal s vládou v Keni spolupráci s názvem Globální projekt deště s tím, že pomocí elektromagnetických vln a elektrických impulzů nasměrují masy vlhkého vzduchu na tuto zemi tak, aby se v Keni zvýšily dešťové srážky a ukončily sucho. Do projektu bylo zapojeno i OSN a generální tajemník Organizace pro výživu a zemědělství, což je specializovaná agentura OSN. José Graziano da Silva v roce 2012 sdělil, že se díky této technologii zvýšily ve sledované oblasti Afriky srážky až o dvě stě procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Rudolf Salvetr byl položen dotaz

Chápu vás dobře, že máte dojem, že žijeme v blahobytu?

A k tomu navyšování věku odchodu do důchodu. Proč bychom měli do důchodu odcházet skoro nejdéle ze všech zemí v EU? Vám se to říká, že se dá po 60 pracovat, když jste v politice. Ta se opravdu dá dělat i v pozdějším věku, ale jak k tomu přijdou lidé, co dělají třeba manuálně, jsou celý den na nohách...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 11 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hašková Coolidge proti Albrightové. Rána za bombardování Srbska

18:54 Hašková Coolidge proti Albrightové. Rána za bombardování Srbska

Česko-americká diplomatka a bývalá vysoká úřednice Bílého domu Eliška Coolidge Hašková doufá, že pre…