Šlachta: Vystrčila nevolím. Kvůli jeho roli v této věci

17.10.2024 10:43 | Monitoring

Senátor Robert Šlachta nepodpoří Miloše Vystrčila při volbě nového šéfa horní komory. Důvodem je podle něj Vystrčilova role během hospitalizace prezidenta Miloše Zemana na podzim 2021. Nově zvolený senátor a šéf hnutí Přísaha to řekl v Interview ČT24.

Šlachta: Vystrčila nevolím. Kvůli jeho roli v této věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Dosavadní šéf Senátu Miloš Vystrčil se nemůže spoléhat na to, že ho při volbě nového předsedy po senátních volbách podpoří senátor a šéf Přísahy Robert Šlachta. 

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 8916 lidí

Podle jeho slov jsou za tím dva důvody. Vystrčilova činnost v zahraniční politice a aktivní role v procesu aktivace článku 66 ústavy na podzim roku 2021, kdy se část politiků snažila hospitalizovaného prezidenta republiky zbavit pravomocí. 

„Jde třeba o Tchaj-wan, jeho komunikace a naprosto rozdílná zahraniční politika od vlády i prezidenta, což nebylo dobře. A když byl Miloš Zeman v nemocnici, tak nevím, jestli úplně sedí k předsedovi Senátu, aby působil jako krkavec, který vydloubává oči. Jsem o tom přesvědčen, působilo to tak. Za sebe proto říkám, že ho nepodpořím,“ uvedl Šlachta na obrazovce ČT.

Volba předsedy Senátu se opakuje každé dva roky, kdy občané ve volbách po šesti letech vymění třetinu senátorů. Kromě Šlachty lze očekávat, že proti pokračování dosavadního šéfa horní komory budou hlasovat i senátoři hnutí ANO, do jejichž klubu se nyní Šlachta coby jediný zástupce svého hnutí přidal.

Připomínáme, že roli Miloše Vystrčila a dalších senátorů ve snaze aktivovat článek 66 a dočasně odebrat Miloši Zemanovi jeho ústavou dané prezidentské pravomoci podrobně popisuje kniha Spiknutí – pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR, která letos v dubnu vyšla v nakladatelství Olympia.

 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

MUDr. Róbert Teleky, MBA byl položen dotaz

Návykové látky

Proč je tolik povyku kolem legalizace třeba HHC, CBD, ale i THC pro DOSPĚLÉ? Vždyť v čem jsou tyto látky horší než je třeba alkohol, který je legální, přitom je to také droga a způsobuje dost problémů? Navíc, když něco bude legální, tak se s tím dá trh lépe regulovat a stát si přijde na peníze. Netv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 12 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Ti, kterým sloužil Pavel.“ Keller ukázal na skrytou věc stran peněz prezidenta a jeho ženy

9:52 „Ti, kterým sloužil Pavel.“ Keller ukázal na skrytou věc stran peněz prezidenta a jeho ženy

NEKOREKTNĚ S KELLEREM Služebníci k nezaplacení. Tak nazval sociolog a filozof Jan Keller další přísp…