Sobotka přišel o byt, na který odkláněl poslanecké náhrady. Připravila jej o něj při rozvodu manželka

01.02.2019 8:30 | Zprávy

Jeden z bytů v pražských Stodůlkách „proslavil“ někdejší premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). V roce 2009 totiž musel přiznat, že na pořízení použil i poslanecké náhrady. Byt vyšel na 7 milionů korun. Nyní MF Dnes informuje o tom, že o něj Sobotka přišel.

Sobotka přišel o byt, na který odkláněl poslanecké náhrady. Připravila jej o něj při rozvodu manželka
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Využití poslaneckých náhrad na koupi bytu tehdy Sobotka hájil. Podle něj totiž nebylo stanovené žádné přesné pravidlo. „Neznám ústavního činitele, který by plat a náhrady odděloval. Zákon jsem neporušil,“ poznamenal tehdy Sobotka. Nyní byt v rámci rozvodového řízení získala do svého výlučného vlastnictví Olga Sobotková. Co na to Sobotka říká, se nedozvíme, MF Dnes totiž žádné vyjádření neposkytl.  

Byt si manželé Sobotkovi, kteří se rozvedli v loňském roce, pořídili v roce 2008. Jde o 4+kk o velikosti téměř 120 metrů čtverečních, s velkou terasou o rozloze téměř 180 metrů čtverečních. Sobotka nejprve při nákupu bytu tvrdil, že si na koupi bytu ušetřil z úspor. Nakonec však musel přiznat, že na něj padly i poslanecké náhrady. 

Sobotka v současné době působí jako konzultant a poradce, mimo jiné například bývalého poslance Federálního shromáždění Jana Vilda. Z politiky se zcela stáhl, pro bydlení si pořídil byt ve Vyškově, jejž splácí pomocí hypotéky. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí.“ Tlustý na Fialu použil ošklivé slovo

17:25 „Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí.“ Tlustý na Fialu použil ošklivé slovo

Někdejší ministr financí Vlastimil Tlustý hovořil s moderátorkou Alex Mynářovou v pořadu XTV.cz Podt…