Tak teď můžeme pracovat. Vláda si oddychla, že hlasování je u konce. Kopanec do Babiše

02.09.2022 14:20 | Ze sítí

V pátek po jedenácté hodině hlasováním po jménech skončilo jednání o nedůvěře Fialově vládě, které začalo ve čtvrtek o třinácté. Koalice obviňovala opozici, která mimořádnou schůzi iniciovala, že se jenom „předvádí“, už dopředu. Po proběhnutí schůze navíc přišla s tvrzením, že dvacet hodin jednání ukázalo, jak je opozice nekompetentní a že máme být vděčni za Fialův kabinet.

Tak teď můžeme pracovat. Vláda si oddychla, že hlasování je u konce. Kopanec do Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Projednávání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky ve sněmovně

„Děkuji opozici za jejich návrh na vyslovení nedůvěry, protože jsme díky němu mohli vidět, jak by naše země vypadala, kdyby vládla ona,“ tweetovala předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Ta ocenila, že sněmovna vyjádřila vládě „silnou důvěru“.

Přidal se i oficiální Twitter ODS, který srovnání personifikoval do premiéra Fialy a opozičního lídra Babiše.

„Každý, kdo slyšel blouznivé blábolení expremiéra Babiše, musí být rád za premiéra,“ tweetovalo tiskové oddělení největší vládní strany.

„Opozice za posledních 20 hodin předvedla akorát nekompetenci, zlobu a nenávist,“ shrnula ODS svým uživatelům.

Za hnutí STAN se vyjádřila místopředsedkyně sněmovny Věra Kovářová, kterou jednání přes noc viditelně zmohlo. „Hora porodila myš. Hlasování dopadlo přesně podle předpokladů. Jenom jsme ztratili dva dny, které jsme mohli věnovat podstatným krokům pro zvládání této krize,“ pophnala poslance do práce.

Lidovci citovali slova svého předsedy Jurečky, že se vláda nesnížila k osobním útokům, jaké předváděla opozice, ale přesto dala jasně najevo, že jí nebude ustupovat. „Poslední 2 dny jsou důkazem, že vláda drží Spolu a nedopustí opakování scénáře z roku 2009. Stabilita je dobrou zprávou pro české občany, ale také celou EU,“ zdůraznila strana, která má s hlasováním o nedůvěře vládě nejvíce zkušeností ze všech.

Vyvážený postoj naopak zaujala mimosněmovní ČSSD ústy svého předsedy Michala Šmardy. „Tak jsme slyšeli hodně slov od vlády a opozice. Lidem to nepřineslo vůbec nic,“ napsal zklamaně. Neví, kdy sněmovní politici konečně pochopí, že desítky hodin jejich blábolení nikdo nepotřebuje. To, co lidé potřebují, je podle něj záchranný kruh, takže doporučil ten, co připravila ČSSD.

Takto Michal Šmarda nedávno sociálně demokratický kruh prezentoval:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …