Učitel odmítl nazývat chlapce dívkou. Zadržen. Potřetí jde do vězení

03.09.2024 22:30 | Monitoring

Irský učitel dějepisu a němčiny Enoch Burke byl již potřetí zatčen poté, co se na začátku letošního školního roku snažil opětovně začít vyučovat na škole, v níž je zaměstnán, ale zároveň má soudní zákaz vstupovat na její pozemky kvůli sporu, jež vyvolalo, že odmítl žádost její někdejší ředitelky „nazývat chlapce dívkou“. Burke, který již ve vězení strávil více než rok a má zaplatit milionové pokuty, u soudu upozornil, že je učitelům v Irsku „nařízeno vnucovat studentům transgenderismus“.

Učitel odmítl nazývat chlapce dívkou. Zadržen. Potřetí jde do vězení
Foto: Repro X @EnochBurke
Popisek: Irský učitel Enoch Burke skončil již potřetí ve vězení

Irský učitel Enoch Burke byl uvězněn již potřetí od doby, kdy jej škola, na níž učil, propustila za to, že odmítl „nazývat chlapce dívkou“. Britský Daily Mail píše, že muži škola dříve nařídila, aby se zdržoval mimo její pozemky poté, co byl suspendován s plným platem za to, že odmítl oslovovat studenta, který chtěl být oslovován zájmenem „oni“ namísto „on“, a odkazoval přitom na své náboženské přesvědčení, jelikož je křesťanská víra podle jeho tvrzení proti „transgenderismu“.

Burke se i přes suspendování ze školy během srpna 2022 chtěl na své místo vrátit a pokračovat ve výuce, načež následoval soudní příkaz, který mu zdržování se na škole Wilson’s Hospital School v irském hrabství Westmeath zakázal. Poté, co tento soudní příkaz Burke odmítl uposlechnout, byl v září předloňského roku zatčen.

Televize Sky News uvádí, že suspendování hluboce věřícího učitele ze školy přišlo po veřejné konfrontaci s tehdejší ředitelkou vzdělávacího ústavu a spor se měl týkat studenta, jenž si změnil jméno a oslovovací zájmeno, jelikož měl v záměru si změnit i své pohlaví. Tehdejší ředitelka školy Niamh McShaneová poslala zaměstnancům e-mail, v němž je žádala, aby dotyčného žáka oslovovali jeho novými zájmeny, což však Burke odmítal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Každý má právo se cítit se ženou, dítětem, zvířetem, předmětem, mimozemštanem apod. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePreciosus , 04.09.2024 9:14:25
Každý o sobě může proklamovat cokoli. Třeba, že je Ježíš, Alláh, superman, žena, strom, pes a cokoli dalšího. Toto jeho právu mu neberu. Na druhé straně já mám zase právo řídit se svými smysly a když vidím jen obyčejného chlapa, tak mohu říkat, že vidím jen obyčejného chlapa s nějakými bludy,

|  5 |  0

Další články z rubriky

„U nás dobrý!“ Decroix v čepici SPOLU kontroluje povodně

18:06 „U nás dobrý!“ Decroix v čepici SPOLU kontroluje povodně

Poslankyně ODS Eva Decroix upoutala pozornost v čase povodní. Nechala se vyfotit u řeky v předvolebn…