Ukrajinci, Rumuni, Balkán. To vše v Plzni, policie má napilno

16.07.2024 9:50 | Monitoring

V Tachově se o víkendu policie potrápila s dvojicí Ukrajinců. Podle všeho agresivní pár napadl strážníky, skončil v policejní cele a nyní je čeká obvinění z trestného činu, za který mohou dostat až čtyři roky vězení, informoval server Krimi-Plzen.cz. Nejde navíc o ojedinělý případ problémů s cizinci.

Ukrajinci, Rumuni, Balkán. To vše v Plzni, policie má napilno
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

K incidentu mělo dojít v sobotu krátce před půlnocí, kdy hlídky městské policie vyjížděly kvůli rušení nočního klidu na parkoviště u obchodního centra Kaskády v Zámecké ulici. Tam se zdržovali čtyři Ukrajinci, dvě ženy (1973 a 1988) a dva muži (1996 a 1998). Když je strážníci napomenuli, že se dopouštějí přestupků, začali být arogantní, uráželi je, zvyšovali hlas, byli slovně agresivní a vulgární. Opakované výzvy, aby nepokračovali v protiprávním jednání ignorovali. 

Dva z oslovených se po chvilce uklidnili, druhá dvojice však celou situaci eskalovala. Strážníci chtěli, aby muž a žena provedli dechovou zkoušku na alkohol, což mladší z žen odmítla. „Při provádění dechové zkoušky u muže pak žena náhle udeřila do měřícího přístroje a zároveň odstrčila městskou policistku, načež muž, původně snažící se vyhovět výzvě k dechové zkoušce, obrátil svou agresi proti strážníkům,“ popsal případ šéf policie. Strážníci museli následně muže přimět lehnout na zem a spoutat. Stejně dopadla i jeho společnice.

Noc oba zadržení následně strávili v policejní cele, celou věc si přijali kriminalisté. 

Rušno bylo i v Chudenicích na Klatovsku, kde rovněž cizinec, původem z Balkánu, chtěl původně připravit dítě o kolo. Na dítě dokonce namířil nůž. I proto mu dítě vše, co vyžadoval, ponechalo a jen běželo do místní restaurace pro pomoc. 

„Zde se zrovna nacházel starosta obce, který pochopitelně okamžitě vyběhl, muže vyhledal, společně s dalšími obyvateli zajistil a přivolal policii, které byl zajištěný muž předán. Během toho ale muž vyhrožoval příbuzným chlapce i rodině starosty obce fyzickou likvidací. Tohoto jednání pak útočník nezanechal ani po příjezdu policistů a dokonce jednoho z nich i fyzicky napadl,“ popsal server Krimi-Plzen.cz. Muž, jenž nadýchal 2,30 promile alkoholu, byl následně zadržen v policejní cele. 

S dalším Ukrajincem pak měli městští strážníci problém i v minulém týdnu, kdy vyjížděli na oznámení o muži, který pobíhal po Americké třídě v Plzni s kusem dřeva v ruce, házel věci po projíždějících autech a obtěžoval kolemjdoucí. Ve chvíli, kdy jej strážníci nalezli, jeho agrese začala gradovat, muž pocházející z Ukrajiny zmateně křičel a odmítal prokázat svou totoižnost. Následně musel dostat pouta. 

Počátkem července pak řešila policie v Plzni problematickou skupinu známých rumunských podvodníků, kteří se vydávají za žebráky a ke svému obohacení využívají psy. Na dva bernardýny a několik menších psů lákají kolemjdoucí, aby jim přispěli nějakým finančním obnosem. Partička psy chová ve velmi nevhodných podmínkách, v podstatě je i týrá. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Jiří Růžička byl položen dotaz

,,Jestli chceme jíst vlastní a kvalitní potraviny, tak je třeba rychle problémy řešit!"

Jak chcete problém řešit? Myslíte, že je vůbec reálné, že bysme mohli být potravinově soběstační? A pokud ano, za jakou cenu? Protože už teď jsou potraviny neskutečně drahé a byť podpora domácích zemědělců je hezká věc, uvědomujete si, že ne každý si to ze svého platu může dovolit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

to byli určitě putinovi provokatéři převleční za ukrajince, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 16.07.2024 12:35:13
nákupní centra a obchodní zóny po celé čr se jimi jen hemží !!!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Foltýn spílal Rusku a Číně. Nevšiml si, že to samé platí pro něho

4:44 Foltýn spílal Rusku a Číně. Nevšiml si, že to samé platí pro něho

„Stačilo současné vlády Petra Fialy. Je to vláda, která podrývá naši suverenitu, ničí zájmy českého …