VIDEO Bolek Polívka podpořil Schwarzenberga. A ještě k tomu...

28.12.2012 11:54 | Zprávy

Není jiného kandidáta, kterého lze zvolit prezidentem, než Karla Schwarzenberga. Je slušný, nezkorumpovatelný, noblesní a není to žádný jouda. Mimoto má dobrý vkus na ženy a zdatný sexuální apetit. To vše se o ministru zahraničí můžeme dozvědět z předvolebních spotů, kterými se chce prezentovat v televizi a které se už objevily na internetu. Různé osobnosti tam vysvětlují, proč právě on splňuje jejich představu prezidenta.

VIDEO Bolek Polívka podpořil Schwarzenberga. A ještě k tomu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentskou kandidaturu Karla Schwarzenberga přišla podpořit řada známých osobností

„Stojím o podporu slušných a čestných lidí“, hlásá prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg i z předvolebních billboardů. Kolem tohoto hesla postavil i čtveřici svých krátkých prezidentských spotů, ve kterých vystupují známé osobnosti společně s obyčejnými občany a vysvětlují, jaký by podle nich měl být prezident a proč se tomuto ideálu nejvíce blíží předseda TOP 09.

Spot vždy začíná otázkou „jaký by měl být náš prezident?“, kterou pokládá herec Zdeněk Svěrák. Následují stručná, většinou jednovětá vystoupení Schwarzenbergových sympatizantů. Mezi nimi je možné slyšet například herce Bolka Polívku, tvrdícího „dívám se kolem sebe a nikoho jiného nevidím“, ale rovněž třeba malého chlapečka, který propaguje názor, že „prezident by neměl být žádnej jouda“.

Ve čtyřech spotech se v různém pořadí objevuje zhruba dvacítka sympatizantů. Například zpěvačka Marie Rottrová tvrdí, že bychom „měli mít prezidenta, který by mohl jít příkladem“. Herec Petr Čtvrtníček prohlašuje, že předseda TOP 09 je „jedinej hajnej, kterej může dělat prezidenta. A když je někdo jedinej kdo může, tak musí,“ říká herec. Ten si pak ještě zaskanduje „Karle, do toho“, zatímco další respondenti volají „volím Karla“.

Dokumentaristka Helena Třeštíková si myslí, že prezident musí být noblesní, herec Roman Vojtek zase považuje za nejdůležitější, aby rozuměl lidem. Mecenáška Meda Mládková říká, že „je nekorupční, což je pro mě nejdůležitější“. Naopak výtvarník David Černý vidí prezidentské kvality tak, že by „měl mít dobrej vkus na ženský a slušnej sexuální apetit.“

Ve všech čtyřech spotech se opakuje pouze Dan Sidon, označovaný titulkem jako „bohém“, podle  něhož by měl být prezident duchem mladý, a herečka Jana Malá, která autoritativním tónem prohlašuje: „Nesmí to být komunista“.

Každý ze spotů končí záběrem na spokojeně se usmívajícího prezidentského kandidáta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…