FOTO + VIDEO To je on! Útočník z Londýna, který dnes vjel do lidí

14.08.2018 9:22 | Zprávy

Ve Velké Británii možná došlo dnes ráno k dalšímu teroristickému útoku. Podle aktuálních zpráv narazil řidič se svým vozem do bariér, které obklopují budovu parlamentu.

FOTO + VIDEO To je on! Útočník z Londýna, který dnes vjel do lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nápis "Pray for Paris" na Lennonově zdi

Zprávy o incidentu, který se odehrál v 7:40 místního času, jsou zatím kusé. Britská i zahraniční média informují o samotném nárazu do bariér a několika zraněných osobách. Samotný řidič vozu byl již zatčen policií. Policie zatím neuvedla, jestli jde o teroristický útok, nebo o nešťastnou náhodu. Jak připomíná například americký magazín Newsweek, ve stejném místě došlo k teroristickému útoku loni v dubnu. Řidič vozu tehdy stačil vystoupit a ubodat zasahujícího policistu.
 

Loni na jaře nakonec zemřelo po teroristickém útoku pět lidí. Tentokrát se podařilo policistům řidiči ve vystoupení z vozu zabránit. BBC cituje očité svědky, podle kterých muž do bariér narazil záměrně. Na místě nyní probíhá vyšetřování a policie vyklidila nejbližší okolí. Přístup je odepřen nejenom veřenosti, ale také médiím. A to na základě pravidel, která zahrnuje protiteroristický zákon. Z místa zatím nejsou hlášeni žádní mrtví, ale jen blíže nespecifikovaný počet zraněných.


„Řekla bych, že šlo o úmyslný náraz. Šla jsem právě po chodníku na druhé straně silnice, když jsem uviděla stříbrné auto, které se rychle přibližovalo a po chvíli narazilo do bariér,“ cituje BBC očitou svědkyni Ewalinu Ochabovou. K budově parlamentu se vypravily také tři posádky ambulance, které následně ošetřily dvě zraněné osoby. „Ošetřili jsme je přímo na místě a poté převezli do blízké nemocnice. Jejich zranění naštěstí nejsou vážnějšího rázu,“ uvedla mluvčí.

Do médií unikly fotografie ze zatčení řidiče, který v plné rychlosti narazil do bariér a zranil několik lidí. Jde o pachatele černé pleti, který však zatím nebyl jinak identifikován. Celý případ již nicméně vyšetřuje protiteroristické oddělení policie a lze tak předpokládat, že šlo s největší pravděpodobností o teroristický útok. Není však zatím jasné, jestli měl muž u sebe zbraně či nějaké výbušniny a hodlal útočit i po případném vystoupení z vozu.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Ukrajině bude temno. Doslova. Putin prý zaútočí i na „zakázané“ cíle

7:45 Na Ukrajině bude temno. Doslova. Putin prý zaútočí i na „zakázané“ cíle

Konvenční výroba elektřiny už je na Ukrajině v troskách. Zbývají jaderné elektrárny. A podle analyti…