Válka proti demokracii. Novinář odkryl pozadí Kamaly Harrisové

24.07.2024 12:33 | Komentář

O dosavadní viceprezidentce Joea Bidena Kamale Harrisové se mluví jako o ženě, která by mohla uspět proti republikánskému kandidátovi na prezidenta Donaldu Trumpovi, protože je to neobyčejná žena. Americký publicista Michael Shellenberger na ni však nabídl zcela jiný pohled a popsal ji jako ženu svým způsobem velmi obyčejnou, od které nelze čekat nic převratného. Výběr Harrisové podle Shellenbergera ukazuje tak maximálně to, jak hluboce američtí demokraté poškodili celé Spojené státy.

Válka proti demokracii. Novinář odkryl pozadí Kamaly Harrisové
Foto: Screen X Michaela Shellenbergera
Popisek: Michael Shellenberger

Průzkumy ukazují, že dosavadní viceprezidentka Joea Bidena Kamala Harrisová srovnala s Donaldem Trumpem šance na získání prezidentského mandátu.

Průzkum Ipsos pro agenturu Reuters naznačil, že hned po Bidenově stažení z prezidentského závodu mohou Američané změnit názor a podpořit Harrisovou namísto Trumpa, a to v poměru 44 procent ku 42 procentům.

 Demokraté ji prezentují jako neobyčejnou ženu, která dokáže leccos.

„Pokud by byla zvolena jako nástupkyně prezidenta Joea Bidena Harrisová – dcera jamajského otce a indické matky – byla by nejen první ženou, ale první indickou Američankou, první Asiatkou, první černoškou a první osobou jamajského původu, které se podařilo vystoupat až k prezidentské kanceláři. A demokratičtí dárci ze všech těchto světů touží Harrisové pomoci se tam dostat,“ uvedla americká zpravodajská stanice CNN.

Nejsou to jen ženy, které jásají nad vzestupem Harrisové.

Její vzestup v národní politice podtrhuje, že „jako komunita jsme skutečně dorazili do Spojených států,“ řekl Ramesh Kapur, indicko-americký obchodník a veterán amerických demokratů.

Michael Shellenberger nabídl na Kamalu Harrisovou jiný pohled.

„Zdá se, že demokraté, kteří podporují Harrisovou, si myslí, že to, že je napůl černoška, z ní dělá jedinečnou a nadanou političku. Harrisová je ale opakem jedinečného. Dostala se na vrchol tím, že se přizpůsobila, nevyčnívala,“ začal zostra publicista na sociální síti X a jedním dechem dodal, že tato žena rozhodně není nadaná. Podle Shellenbergera se jen dokázala přizpůsobovat zájmům různých skupin v demokratické straně a díky tomu posilovala. „Zdědila politickou mašinérii, kterou vytvořil její bývalý přítel Willie Brown,“ doplnil publicista.

Shellenberger má za to, že Biden si ji v roce 2020 vybral proto, aby oslovil černošské voliče a ženy, ale publicista ani na chvíli nepochybuje o tom, že ji Bidenova administrativa záměrně nedovolila politicky vyrůst. To až teď se demokraté tváří, že je Harrisová velkou osobností demokratické strany, ale není, protože jí nebylo dovoleno vyrůst přirozenou cestou.

Americký publicista to vidí tak, že Harrisová byla vybrána na základě své barvy pleti a nikoli na základě svých schopností, což z jeho pohledu ukazuje velkou míru vnitřní nedemokratičnosti demokratické strany.

„To, že Harrisová nyní upevňuje podporu jako největší naděje demokratů na porážku Trumpa, ukazuje na velkou krizi legitimity pro stranu, stejně jako pro média a federální byrokracii, které jsou s ní silně spojeny. Pro takového nepopulárního kandidáta bylo možné získat podporu strany pouze proto, že od roku 2016 zašli demokraté a mainstreamová média extrémně daleko, aby rozvrátili demokracii, aby se zaměřili na Trumpa,“ poznamenal publicista.

Shellenberger se domnívá, že Harrisovou se podařilo dostat do popředí jen tím, že demokratická administrativa začala využívat cenzurních prostředků, vedle toho do americké politické hry vtáhla údajný vliv ruských tajných služeb a neštítila se ani snahy kriminalizovat samotného Trumpa. Tak to vidí Shellenberger, podle něhož demokraté nahlodali legitimitu státu, legitimitu institucí, nahlodali sílu politického projevu.

„Válka proti demokracii vedená demokraty, tiskem a ‚deep state‘ tímto způsobem nakonec pomohla Trumpovi získat podporu. Demokraty to zároveň ponechalo bez dobrých možností, jak ho porazit,“ shrnul svůj pohled na Harrisovou Shellenberg.

Nakonec zdůraznil, že ze současné situace vychází velmi poškozena i americká média, protože tak dlouho útočila na Donalda Trumpa, až jim dnes nemalá část americké veřejnosti nevěří. Tudíž ani podpora, kterou tato média Harrisové poskytují, nemá stejnou váhu jako kdysi.

Michael Shellenberger promlouvá

Michael Shellenberger promlouvá

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak odkryté pozadí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 24.07.2024 12:51:13
Kamaly Harrisové bych fakt vidět nechtěl. Jinak si myslím, že je pravdou, že Kamala je nevýrazná a za celé své viceprezidentování byla neviditelná. Což zřejmě těm, co v USA skutečně vládnou, hodně vyhovuje. V podstatě by byla Bidenem v sukních, jelikož by musela poslušně plnit příkazy svých vodičů. Myslím si, že Trump by přece jen nebyl tak ovladatelný a proto je proti němu vedená taková špinavá kampaň, neštítící se i pokusu o vraždu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…