Seznam u pivovarů zjistil, ze končí především malé hostince, vesnické restaurace s nepříliš velkými tržbami. Končí například menší rodinná hospoda v Horní Poustevně u hranic s Německem na severu Čech. Zaniká po třiceti letech.
Majitelka reportérovi sdělila, že zavedení EET byla poslední rána. Hospodu zavře ve středu, v poslední den, kdy nemusí tržbu evidovat elektronicky.
Původní text ZDE.
Již koncem srpna se rozhodl skončit Kamil Kocián v hospodě U Loterie v Dlouhém Mostě. „Je to jiné než ve městě. Sem nepřišli hosté na luxusní večeři a nenechali tu dva tisíce. Spíš jsme byli pro obyčejné lidi, kteří si dají kafe za patnáct dvacet korun,“ uvedl Kocián. Zavedení EET by podle svých slov pocítil především finančně. „Musel bych jednou tolik zdražit a sedět tam sám. Takhle jsem mohl zaměstnávat i lidi z obce,“ řekl serveru iDNES.cz.
Úbytek restaurací podle serveru pocítily také pivovary, kterým klesá počet odběratelů. „Řada podnikatelů v gastronomii se už nyní pohybuje na hranici životaschopnosti. Pro ty je zvýšená administrativa i nárůst nákladů v souvislosti se zavedením EET zátěží, které nezvládnou. Druhý je etický. Najdou se podnikatelé, a není jich málo, kteří vnímají EET jako přílišný zásah do svého podnikatelského soukromí, a proto se sami rozhodnou s podnikáním skončit,“ uvedla mluvčí Pivovaru Svijany Petra Winklerová.
Původní text ZDE.
O změnách v elektronické evidenci tržeb, s nimiž přišel ministr financí Andrej Babiš (ANO) minulý týden, se dnes jedná také na vládě. I když Babiš o tom diskutovat nechtěl, vláda si debatu o vyjmutí e-shopů a výjimek pro drobné živnostníky s příjmy do 250 tisíc korun odhlasovala pro dnešní jednání.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: vef