Ze sjezdu lidovců: Členové nám sledují bubliny. Proč neposloucháme toho Koudelku?

24.10.2024 20:10 | Monitoring

Lidovec Jiří Regner se na sjezdu lidovců věnoval otázce, co stojí za klesajícími preferencemi strany. Příčinu vidí v dezinformacích. Kritizoval, že členové strany sledují bubliny na sociálních sítích. A radil více naslouchat šéfovi Bezpečnostní informační služby (BIS) Koudelkovi.

Ze sjezdu lidovců: Členové nám sledují bubliny. Proč neposloucháme toho Koudelku?
Foto: Youtube
Popisek: Lidovec Jiří Regner

Regner se ve své řeči pozastavoval nad nízkými preferencemi strany, ty se už nějakou dobu pohybují kolem tří procent. „Jak to, že máme tak málo procent, když jsme byli tak úspěšní po těch volbách? To byla euforie, že jsme vyhráli volby spolu,“ hřímal ve svém projevu.

Sám došel k závěru, že lidovcům škodí dezinformace. „Tak jsem si říkal, proč my neposloucháme toho Koudelku z bisky? Vždyť nám to říká! Vede se dezinformační válka! Vážení, tady je potřeba, abychom začali proti tomuto bojovat,“ apeloval ve svém projevu na sjedu lidovců.

„Proč máme paralyzovanou členskou základnu? Protože sledují různé sociální sítě, různé bubliny, ať je to bublina covidová, teď ukrajinská…,“ dodal Regner z Královéhradeckého kraje s tím, že chce lidi dovnitř strany znovu přesvědčit, že lidovci jsou důvěryhodní.

„Chceme dopadnout jako na Slovensku? Ne? No tak musíme začít něco dělat,“ burcoval Regner delegáty.

Regner také ve své páteční řeči hned v úvodu kandidátům oznámil, že se bude ucházet o post předsedy KDU-ČSL. „Včera jsem se rozhodl. Řekl jsem si, že kandiduje Kaplan, Heller, tak proč ne Regner,“ prohlásil Regner, že sám sebe nominoval, aby podpořil ministry.

O post předsedy strany se kromě Výborného a Jurečky ucházeli ještě senátor Jiří Čunek, jihočeský poslanec Šimon Heller, předseda pražské organizace KDU-ČSL Tomáš Kaplan. Z této šestice jako nový předseda lidovců vzešel Výborný.

Nakonec neúspěšný kandidát na šéfa strany Regner na sjezdu také prohlásil, že KDU-ČSL musí soustředit své síly na rozvoj členské základny. „Je třeba si uvědomit, že naším zlatem je právě ona a mladí lidovci, to nemá nikdo,“ uvedl.

Lidovečtí ministři by se měli věnovat své práci a předseda zase straně. „Naše loď členské základny se potápí a utrpěla rány, které je potřeba zahojit,“ dodal.

 

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 17 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

18:21 Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

Bývalý ministr financí a nyní i bývalý člen TOP 09 Miroslav Kalousek velmi silně nesouhlasí s navrže…