Zelenskyj: I ryby v moři mají víc důstojnosti než Rusové! Zranění nemluvněte

20.07.2022 7:11 | Ze sítí

I ryby v Černém moři mají větší důstojnost než důstojníci ruské flotily! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj popsal další ruský teroristický zločin, při kterém bylo zraněno i miminko.

Zelenskyj: I ryby v moři mají víc důstojnosti než Rusové! Zranění nemluvněte
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že se Rusové dopustili dalšího teroristického činu. Ostřelovali jednu z ukrajinských vesnic. Podle ukrajinského prezidenta šlo o mírumilovnou vesnici, kde nebyl žádný vojenský objekt. Přesto sem dopadlo 7 raket. Po úderu zůstalo několik zraněných včetně jednoho miminka.

„Okupanti každý den uvádějí nové důvody pro uznání Ruska za teroristický stát. Včera v noci provedli raketový útok na vesnici v Oděské oblasti – 7 raket Kalibr, odpalovaných z moře proti obyčejné vesnici. Nejsou to levné ani jednoduché rakety – Rusko na ně bylo velmi hrdé. A co zasáhly? Obyčejné venkovské pole a nefunkční statek, venkovské domy, hospodářské budovy, lyceum, kulturní středisko. Žádný vojenský objekt a cíl. Jen teror. Naštěstí nedošlo k žádným obětem – lidé včas zareagovali na varovný signál o leteckém útoku. Ale šest místních obyvatel bylo zraněno včetně pětiměsíčního dítěte. Jemu a jeho matce byla poskytnuta veškerá potřebná pomoc. Jedná se o cíle ruských řízených střel. A co to musí být za slabocha, aby plnil rozkazy k takovým raketovým úderům na mírumilovné vesnice a města?“ ptal se Zelenskyj. „I ryby a rapany v Černém moři mají větší důstojnost než důstojníci ruské flotily,“ uhodil ukrajinský prezident na ruskou armádu.

Rapana dravá je dravý mořský plž.

Ruské rakety ale zasáhly i další města, Kramatorsk, Slavjansk, Mykolajiv a jiné. Ukrajinský prezident ruským agresorům přislíbil, že ukrajinská odplata přijde. „Ozbrojené síly Ukrajiny a naše rozvědka zajistí odvetné údery a náš stát identifikuje každého ruského zločince, který má na svědomí teror vůči Ukrajincům,“ pravil Zelenskyj.

Pár slov prezident věnoval i návštěvě své manželky Oleny Zelenské v USA, kterou prezidentský pár Bidenových přijal v Bílém domě. Dnes má Zelenská promluvit ke Kongresu a Zelenskyj očekává, že promluví jménem ukrajinských matek, které ruská agrese obrovsky zasáhla a doufá, že USA budou Ukrajině dál poskytovat co nejvíce pomoci k obraně země.

Pokračuje prý také rekonstrukce ukrajinské tajné služby SBU.

Prozradil také, že hovořil s polským prezidentem Andrzejem Dudou a probíral s ním situaci na frontě a koordinovali spolu další postup.

Nakonec sdělil svým spoluobčanům, že předal státní vyznamenání dalším obráncům Ukrajiny a zdůraznil, že je vděčný všem, kteří brání svůj stát.

A pak už se jen rozloučil zvoláním „Sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

5:00 Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

Pedagogičtí pracovníci jsou povinni „poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nez…