Zločinná vláda, jako nacisté, zopakoval Škromach. Padla věta o střílení a koncentráku

09.05.2013 9:04 | Zprávy

Přestřelka kolem přirovnání současné vlády k nacistům, kterou spustil místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, má pokračování. Poté, co jej europoslanec ODS Jan Zahradil nazval bolševickým křupanem, se do Škromacha pustil i jeden ze čtenářů jeho Facebooku. Škromach následně zopakoval své přirovnání k extrémním pravičákům a čtenáři vzkázal, že by se za podporu těchto zločinců měl stydět.

Zločinná vláda, jako nacisté, zopakoval Škromach. Padla věta o střílení a koncentráku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Pražském hradě proběhla inaugurace nového prezidenta Miloše Zemana

Celá kauza se rozpoutala kvůli uzavření známé léčebny pro dětské pacienty Vesna. Ta doplatila na snížení částky, kterou stát přispívá na pobyt v lázních a od září bude muset zavřít. To velmi rozčílilo místopředsedu ČSSD Zdeňka Škromacha, který se problematice sociálních věcí dlouhodobě věnuje.

Peprný glosátor Škromach si tentokrát servítky rozhodně nebral a na svém Facebooku pravicovou vládu obvinil, že se jedná o záměrnou likvidaci, řízenou ministrem financí Miroslavem Kalouskem. Pak naznačil, že takto to pravice dělá se vším, přičemž použil ostré přirovnání k chování nacistů v okupovaných územích.

„Stejně jako nacisté v Rusku, taktika spálené země. Rozkrást pro kamarády, co se ještě dá, a pak to nechat těm, co přijdou po nich,“ napsal místopředseda Senátu. Na jeho výrok na Facebooku prakticky okamžitě zareagoval europoslanec ODS Jan Zahradil, který se proti němu ohradil a označil jej za „hloupý a obzvlášť nechutný“, už proto, že se na síti objevil právě v den výročí vítězství nad nacismem.  

„Věděl jsem sice vždy, že je Škromach jen omezený bolševický křupan, některé věci však zas a znovu dokážou překvapit,“ poznamenal europoslanec na Škromachovu adresu. Nebyl však jediným, kdo se nad výroky místopředsedy ČSSD pozastavil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…