Petr Kozohorský: Zlín vylučuje ty, kteří zde nemají trvalé bydliště

12.10.2024 10:37 | Komentář

Názor čtenáře k článku „Česká republika mezi vyvolenými. Zlínský kraj zavedl jako první švýcarskou aplikaci a slaví úspěch".

Petr Kozohorský: Zlín vylučuje ty, kteří zde nemají trvalé bydliště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobus MHD

Vážená redakce.

Protože nemám na portálu účet, dovoluji si poslat připomínku touto cestou. Přečetl jsem si článek s názvem „Česká republika mezi vyvolenými. Zlínský kraj zavedl jako první švýcarskou aplikaci a slaví úspěch"

Nic proti aplikaci FAIRTIQ. Určitě části zlínské populace zjednoduší život. Jenže: V zásadě její nasazení vylučuje ty, kteří ve Zlíně nemají trvalý pobyt nebo pravidelně nedojíždí.

Neumím si představit, když cestuji po republice, že si budu do mobilu postupně instalovat desítky aplikací používaných městy, kde platí přísloví „Každý pes jiná ves". A že by se města sjednotila na používání aplikace FAIRTIQ, tak tomu lze opravdu těžko věřit.

Já za zjednodušení cestování v MHD považuji ten systém, který platí v Ostravě. Při vstupu do dopravního prostředku vyznačím vstup volitelně platební kartou, mobilem nebo kartou ODIS (platí na území Moravskoslezského a Zlínského kraje). Pokud do 60 min. vícekrát přestupuji, vyznačuji pokaždé pouze vstup do prostředku. Systém sám vyhodnocuje nejvýhodnější tarif, což se mně na konci dne objeví na účtu. Výjimku představují cesty kratší než 10 min., kdy vyznačuji i výstup a systém pak samozřejmě napočítá nižší tarif.

Ač nejsem místní, nemusím si oproti zlínskému řešení zaplevelovat mobil další aplikací.

Takže příště, než budete uvádět článek bombastickým nadpisem, doporučuji nejprve se seznámit i s jinými variantami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Důchodová reforma

Dobrý den, nemyslíte, že jsou ty obstrukce zbytečné, že si vláda stejně prosadí svou, protože má většinu ve sněmovně i senátu? Mě by spíš zajímalo, jak s důchodovou reformou naložíte, když bude v příští vládě vy? Protože objektivně vzato jste s vlastním řešením za osm let vlády nepřišli a je jisté, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Petr Hampl: Jak dál

12:26 Petr Hampl: Jak dál

Nechce Fialovu vládu. Nechce masovou migraci. Nechce současnou podobu Green Dealu. Nechce současný z…