„Chrochtám blahem, jak na nás malují terč.“ Vidlák a nemocnice, základna USA, Babiš a nové info

10.07.2024 4:46 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN „Vždycky úplně chrochtám blahem, když někdo kreslí terč na naši republiku,“ komentuje možnost, že v ČR bude „logistický uzel“ pro přepravu pomoci na Ukrajinu, moravský bloger a zemědělec Daniel Sterzik. S ParlamentnímiListy.cz probral i odezvu na bombardování nemocnice v Kyjevě, Orbánovy cesty i domácí záležitosti. Třeba jak je to s tou opozicí proti vládě.

„Chrochtám blahem, jak na nás malují terč.“ Vidlák a nemocnice, základna USA, Babiš a nové info
Foto: Hans Štembera
Popisek: Blogger Vidlák aka Daniel Sterzik

Tak prosím vás, ministr zahraničí Lipavský prý nechal vzkázat ruskému velvyslanci, že kdo zabíjí děti, je lidský odpad. Šlo o bombardování dětské nemocnice v Kyjevě. S tím se asi dá souhlasit. Nebo je zde něco víc?

Jéžiš, to musel mít Lipavský dneska na zamini frontu až na ulici, ne? Hned po ruském velvyslanci musel nakráčet izraelský velvyslanec, americký velvyslanec, saúdský velvyslanec, turecký velvyslanec a vlastně i ukrajinský velvyslanec. Už Karel Čapek definoval válku jako situaci, při které zemře jeden voják, padesát žen a sto dětí. 
Madlenka Ólbrajtová si pochvalovala, že zabití půl milionu iráckých dětí za to stálo... Ukrajinci pokropili kazetovou municí pláž u Sevastopolu, Izraelci při své operaci v Gaze zaznamenali na třicet tisíc „politování hodných kolaterálních ztrát“. Při bombardování Jugoslávie se NATO také trefilo do nemocnice... Jen tady si hrajeme na to, že náš Západ zabíjí při politování hodných omylech, kdežto Rusové či Syřané rádi plýtvají raketami za miliony, aby se trefili do dětí místo do továrny na munici. 

Orbán má prostě pravdu. Tahle válka musí skončit a žádné mrtvé dítě nestojí za handrkování o hranice či dohadování o bezpečnostních otázkách velmocí. Nota bene, když se takové incidenty vždycky hodí k tomu, aby se válka ještě víc rozjela a bylo ještě víc mrtvých. Pamatujete v Sýrii? Tam také „zločinný Asadův režim“ ničil jednu nemocnici v Allepu za druhou, až se ukázalo, že Sýrie byla zemí s nejvyšší hustotou nemocnic na světě. Neminul den, aby tam nevybombardovali tu nejposlednější z posledních.
Takhle nějak vypadají poslední fáze prohrané války. Ještě chybí použití chemických zbraní, protože to Rusové dělají vždycky, když jsou krůček od vítězství. 

Omlouvám se. Válka je prostě vůl a Lipavský také. 



Každopádně summit NATO má reorganizovat a navýšit pomoc Ukrajině tak, aby ji koordinovalo rovnou NATO. A vzniknou „logistické uzly“ pro transport pomoci Ukrajině na východním křídle, možná i u nás v ČR. Máte z toho radost?

Jo, vždycky úplně chrochtám blahem, když někdo kreslí terč na naši republiku. To se mohu úplně pominout štěstím, jak jsme to tomu Rusovi nandali. Jen jestli máme ještě co Ukrajině navýšit. Nějak jsem si nevšiml, že NATO přešlo na válečnou ekonomiku, ale někde jsem viděl statistiku, že průmyslová výroba u nás zrychlila svůj pokles. Ani výroba granátů, petard a bumajzlí to nezachránila. 

Ale já jsem ze staré školy. Já myslel, že nejprve musí logistika kolabovat pod náporem obrovského množství zbraní a střeliva a pak se to řeší pomocí nových logistických uzlů. Ale třeba když uděláme ty uzly, tak se ty granáty někde najdou stejně zázračně jako posledně a Fiala si nechá potisknout další tričko. 

Z Orbána a jeho „mírové mise“ do Ruska a Číny mají čeští liberálové srandu. Odjel z Moskvy a v Kyjevě byla vybombardována dětská nemocnice. Odjel z Pekingu a Čína přisunula vojáky do Běloruska. Přijde vám to taky vtipné?

Teď odjede ze Spojených států a začne třetí světová, ne? Nebo třeba Biden odstoupí... 
Ale teď vážně... Orbán je jediný, který mluví s oběma stranami a snaží se zjistit, co doopravdy chtějí a proč se vlastně tahle šílená válka vede. Snaží se to zastavit, dokud je ještě čas. Držím mu v tom palce, jak jen to jde, i když je mi jasné, že jeho šance nejsou velké. 

Ve Francii dopadly volby tak, že Macron bude plácat koalici se socialisty, zelenými a středovou pravicí poté, co se všichni společnými silami spojili proti Le Penové. A pozor: Do té „hlasovací aliance“ proti Le Penové se zapojila i Komunistická strana Francie a pak Mélenchonova strana, vlastně taky komunistická, která nechce dávat zbraně Ukrajině a chce brutální zdanění bohatých. Ale hle, co se nestalo: Hned po volbách Macron komunisty i Mélenchona kopl do řiti, že jsou zlí extremisté a on je nechce. Přičemž bez jejich podpory „aliance proti Le Penové“ by Le Penovou nezadrželi. To jsou věci, že? Takový vděk!

Petr Drulák to tady u vás řekl správně. Celá levicová koalice skončila s volbami a Macron konal ne proto, aby vznikla nová vláda, ale aby vznikl chaos. To se mu dokonale podařilo. Ovšem Le Penová posílila asi o 60 % a správně řekla, že její vítězství je jen odložené. Macron, aby se udržel u vesla, musel zařídit nikoliv, aby nevládla velká Mařka, ale aby nevládl nikdo. S trochou nadsázky lze říci, že bruselské elity udržely Macrona, ale ztratily Francii.
 
A že to celé byla účelovka? To Macron ukázal právě tím, že Mélenchona i francouzské komunisty hned odepsal. Ale víte, on by se také mohl přepočítat. Nikde není řečeno, že se Mélenchon nakonec nedomluví s Le Penovou. Znáte to... nepřítel mého nepřítele... 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTOM NOVAK , 10.07.2024 7:44:05
Toto není jen rozhovor - je to paprsek světla v tomto temném pseudoliberálním a pseudodemokratickém světle totálních lží! Demokracie se ukázala jako falešná, politici jsou nekonečně hloupí (Lipavský a podobně), neprofesionální a zkorumpovaní!!!!

|  18 |  0

Další články z rubriky

„Máte v baráku 10 stupňů a dva staré lidi.” Staří rodiče po povodni. Vše na elektřinu

4:44 „Máte v baráku 10 stupňů a dva staré lidi.” Staří rodiče po povodni. Vše na elektřinu

Jdou dohromady supermoderní zelené technologie a zdravý rozum? Příběh dvojice seniorů žijících v mal…